Навике која побољшавају метаболизам и дају више енергије :: Semberija INFO ::

 

Навике која побољшавају метаболизам и дају више енергије


Љето је ту, а ви још нисте ни једном обукли одјећу за вјежбање, али вам и не полази за руком, због умора који осјећате.

У овом периоду године то је нормално, а све је посљедица токсина који су се накупили у организму током времена. Уколико желите да се коначно физички активирате, повратите снагу и стару линију, почните од детоксикације организма.

Према овим симптомима ћете препознати да је дошао ред на детокс.

Стално сте уморни

Сталан умор може бити симптом и већег проблема, који се односи на рад надбубрежне жлијезде. До тог поремећаја долази кад мозак и надбубрежне жлијезде немају добру комуникацију због повишеног нивоа кортизола, до којег долази због накупљених токсина, упала и дисбаланса цревне флоре.

Имате проблеме са пробавом

Ово је један од очигледних знакова да је организму потребан детокс. Затвор, дијареја, надутост и гасови нису само непријатни, него су и јасан знак да се не храните како би требало и да цревима треба ресетовање.

Стално вам се тражи слатко

Исхрана која обилује шећером и прерађеном храном чини да се организам понаша као да је на вожњи ролеркостером, јер нагло подиже и спушта шећер у крви и утиче на хормон лептин. То резултира тиме да људи посежу за нездравом храном. Након детокса организам ће се опоравити.

Кожа изгледа беживотно

Масна кожа и испуцали капилари су посљедице токсина који спречавају пролазак нутријената кроз епидерм коже чиме долази до зачепљења пора на највећем органу на нашем тијелу. Најбоље да промијените стање је да се физички активирате или да одлазите редовно на масажу и пилинг док се стање не поправи.

А ево и шта треба да урадите да доведете ваше огранизам у нормално стање:

Пијте воду и чај

На овај начин се тијело хидрира, али и испира изнутра. Вода која је унете носи са собом све токсине који су се накупили у тијелу. Слободно можете додати и мало лимуновог сока.

Исхрана

У ово периоду строго избјегавајте конзервирану и индустријску храну. Веома је битно да све једете свјеже, а смањите и унос хљеба.

Сан је најбитнији

Од свих ових ставки, добар и квалитетан сан је најбитнији јер на тај начин ојачавате организам и имунитет. Како бисте побољшали сан, почните да се бавите физичком активношћу.

Благо презнојавање

Да би ефекат детоксикације био бољи, обавезно започните да упражњавате неку физичку активност. Трчање, пливање или било која врста кардио тренинга ће препородити организам и извући га из стања летаргије у који сте запали.

Дакле, све што вам је потребно за успјешан детокс је одлука и удобне патике.