​Уклоните перут аспирином :: Semberija INFO ::

 

​Уклоните перут аспирином


Данас дјевојке и жене имају на располагању богат избор средстава за његу косе. И поред тога, оне не престају тражити необичне начине за побољшање изгледа своје косе.

Тако, неке од њих користе аспирин, који се, иначе, користи у козметичке сврхе (често за лице, у смислу чишћења коже од бубуљица, акни и митисера).

Аспирином можемо одстранити сувишну масноћу из косе, чинећи косу меком, сјајном и бујном. Многе жене имају позитивно искуство у стопостотном уклањању перути, приликом његовог коришћења.
 
Принцип дјеловања аспирина на косу:
Аспирин можемо назвати брзодјелујућим средством. Користи се, како орално, тако и за спољну употребу за побољшање изгледа косе, при чему се његово дејство задржава на одређено вријеме.
Аспирин не храни коријен длаке, већ дјелује на спољни изглед косе. Стога је ефекат уочљив већ након првог коришћења.
 
Како примјењивати аспирин за његу косе:
Аспирин (андол) можете додавати у маске за косу, на тај начин што ћете иситнити 3 до 4 таблете у прах.
 
Постоји и једноставнији начин његове примјене. Треба само иситнити 2 до 3 таблете аспирина и помијешати их са неопходном количином шампона и том смјесом опрати косу, задржавајући је на глави 2 до 3 минуте прије испирања. Тренутан резултат ће вас задивити.

Како показује пракса, најоптималније рјешење коришћења таквог начина прања косе је – једном недјељно.
Имајте у виду да је аспирин (андол) ацетилсалицилна киселина и важно је знати у којим случајевима га не треба користити. Тако, на примјер, аспирин не треба користити у случају да имате суву, танку, ломљиву и оштећену косу. Најпогоднији је против масне косе која се и веома брзо прља.


Агенције