СПОРТСКО РИБОЛОВАЧКО УДРУЖЕЊЕ РИБА :: Semberija INFO ::

 

СПОРТСКО РИБОЛОВАЧКО УДРУЖЕЊЕ РИБА


Због чињенице да је пандемија вируса корона ограничила кретање особа старијих од 65 година, значајније је смањен број риболовачких дозвола у овој години у односу на прошлу риболовачку сезону, каже Миодраг Ђукић, предсједник Спортског риболовачког удружења „Риба“ Бијељина.

Ђукић каже да је број издатих риболовачких дозвола смањен за око 30 одсто у односу на прошлу годину.

„У прошлој години имали смо 875 издатих дозвола, а ове године је продато мање од 600 дозвола. Због радова на каналу Дашница значајно је смањен, готово за стотину, број риболоваца који су дозволу узимали због могућности пецања на каналу, каже Ђукић, истичући и неповољан податак да су риболовачке дозволе у овој години поскупјеле, иако удружење на ту чињеницу није могло утицати.


„Висину риболовачких дозвола утврђује ресорно министарство у Влади РС које и газдује водама и водним ресурсима. Дио новца од чланарине одлази и у Риболовачки савез РС. У прошлој години риболовачка дозвола за одрасле износила је 78, у овој 98 КМ. Пензионери су у прошлој години дозволу плаћали 43, а у овој години морали су издвојити 10 КМ више, дакле, 53 КМ. За особе са инвалидитетом дозвола је поскупјела са 38 на 48 КМ“, каже Ђукић.

Он каже да удружење добро функционише захваљујући прошлогодишњој успјешној пословној години. На локацији „Швапска ада“, након паузе због короне, поново је настављена изградња пецарошко – излетничког кампа који ће бити један од најуређенијих на простору Републике Српске, каже Ђукић.

Семберија инфо