ДОБИО 100.000 ДОЛАРА БАКШИША НАКОН ШТО ЈЕ ОДБИО ДА УСЛУЖИ ГОШЋУ БЕЗ МАСКЕН :: Semberija INFO ::

 

ДОБИО 100.000 ДОЛАРА БАКШИША НАКОН ШТО ЈЕ ОДБИО ДА УСЛУЖИ ГОШЋУ БЕЗ МАСКЕН


Foto: FB/Amber Lynn Gilles
Радник из Старбакса којег је муштерија јавно прозвала јер ју је замолио да стави маску на лице, добио је готово 100.000 долара бакшиша након што је видео у којем је искритикован постао виралан.

Ленин Гутјерез (24) одрађивао је своју смјену у Старбаксу у Сан Дијегу када је у локал ушла жена без маске.

Гутјерез ју је питао да ли има маску за лице, али прије него што је стигао да јој покаже смјернице његове компаније према којима се од купаца захтијева да носе маске жена га је напала, а након тога и усликала. Умјесто свог циља муштеријина објава изазвала је, за њу сигурно, неочекиване реакције - велику подршку за младића, пренио је портал Бизлајф.

Многи људи су пружили подршку Гутјерезу на друштвеним мрежама, а неки су рекли и да би вољели да посјете кафић у којем ради и да му дају специјалну напојницу.
 
Међу онима које је објава погодила био је и Мет Кован, 26-годишњак који Гутјереза не познаје лично, али га је узнемирило то што је конобар "малтретиран због тога што је урадио исправну ствар".

Тако је одлучио да покрене GoFundMe, који је назвао "Напојнице за Ленина" како би свима који су жељели да часте Гутјереза пружио шансу да то виртуелно ураде.

- Људи од вас не траже много, траже од вас да носите маску због ваше и сигурности других. Старбакс је такође одредио друге начине добијете кафу ако вам није пријатно да носите маску - рекао је Кован.

Првобитни циљ кампање био је да се сакупи 1.000 долара, али за недјељу дана хиљаде људи је донирало скоро 100.000 долара. Младом Гутјерезу живот се у тренутку промијенио. Рекао је да је збуњен и почаствован што је добио толику подршку и љубав, а да ће новац искористити да оствари своје плесачке снове.

(sputniknews.com)