Ово уље чисти крвне судове, олакшава дисање и чува здравље срца :: Semberija INFO ::

 

Ово уље чисти крвне судове, олакшава дисање и чува здравље срца


Уље бијелог лука може да одржи зглобове у добром стању, смањи болове и истовремено отклонити многе проблеме које прате ове тегобе.

Отклања спазам (грчење) крвних судова, коронарне болести срца, отежано дисање, прописује се и код склерозе. Одлично је средство за ширење крвних судова.

Познато је да бијели лук садржи етерично уље с алином, састојком који се резањем разграђује у алицин који му и даје специфичан мирис.

Такође разграђује масноће и има антибиотичко дјеловање. Међу састојке бијелог лука убрајају се и витамини А, Б1, Б2 и Ц, читав низ минерала, калијум, калцијум, магнезијум и фосфор. Елементи у траговима, бакар, кобалт и манган и остале материје, међу којима су сапонини, флавоноиди, глукосинолати и фенолске киселине.

Очишћењу главицу бијелог лука ставите у стаклену теглу и прелијте чистом чашом нерафинираног маслиновог или сунцокретовог уља, а затим ставити у фрижидер да преноћи. Ујутру исциједити и мало лимуна у теглу и промијешајте.

Кашичицу овог уља узмите једном дневно прије оброка. Кура траје 1-3 мјесеца, а послије једномјесечне паузе може се поновити.

 
Курир / Независне