ЈУ Пољопривредна и медицинска школа Бијељина - Теодора Милошевић: Млади и будућност :: Semberija INFO ::

 

ЈУ Пољопривредна и медицинска школа Бијељина - Теодора Милошевић: Млади и будућност


„Никада не треба превише мислити на будућност, она ионако долази прерано,“ рекао је Ајнштајн, један од најумнијих људи свијета.

Данашње млађе генерације не цијене довољно то што имају, младост. Не обраћају пажњу и не схватају озбиљно када старији људи кажу да на нама младима свијет остаје. Наши преци су млади одлазили у рат, бранећи домовину и тиме свјесно жртвовали најљепши период свога живота. Они су изгубили младост, а ми добили будућност.

Млади морају да преузму одговорност на себе у доношењу важних одлука везаних за будућност. Ми смо они који кројимо будућност у овој земљи и зато заслужујемо право гласа и слободу говора. Млади увијек треба да раде оно што воле, да вјерују и слиједе своје снове и тада је добра будућност загарантована. Старији не треба да се плаше, јер младих и квалитетних људи у нашој држави има. Нико не смије да управља вама. Ваша младост је само ваша и нико нема то право да одлучује умјесто вас. Зато, док сте млади уживајте у слободи, самопоуздању и свијету без проблема и брига. Ми млади морамо увијек бити насмијани, самоувјерени, понос родитеља, понос града и државе.

Сви људи су од крви и меса и сви гријеше, не само млади. Младост је ту да бисмо правили несташлуке, а онда је ту и старост да жалимо за тим несташлуцима. Сада схватам зашто се старијим људима засијају очи када говоре о младости. Они једноставно не желе да забораве. Не желе да забораве тај осјећај моћи, срећу, осјећај блаженства и спокоја у тим годинама. Будућност је увијек ту иза угла и чека, док младост, када је проживимо, нема више назад.

Свака млада особа има будућност, а ми смо писци који је пишемо. Зато живите и уживајте у младости. Проживите те најљепше дане живота и не заборавите, ми млади смо та будућност.

Теодора Милошевић,
​ЈУ Пољопривредна и медицинска школа Бијељина, II-5, смјер медицински техничар