ЈУ Пољопривредна и медицинска школа Бијељина - Савка Ћирковић: Млади и будућност :: Semberija INFO ::

 

ЈУ Пољопривредна и медицинска школа Бијељина - Савка Ћирковић: Млади и будућност


Млади и будућност

Често се замислим, толико дубоко да моје мисли одлазе даље од граница маште.  Размишљам о различитим стварима: o школи, друштву, али сада сам у тим годинама када размишљам и о својој будућности, да ли сам направила правилан одабир око избора школе и да ли ћу и даље изабрати исправно - све су то питања која пролазе кроз главу једне младе особе.

Поставља се још једно посебно питање: Куда ли ме воде кораци које називамо живот, коју путању да пратим, а да не погријешим правац? Питање које ме доводи у недоумицу, посматрајући старији свијет, јер видим да су њих њихове путање одвеле јако далеко, даље од граница наше земље, негдје јако далеко, гдје људи не причају језик којим ја говорим, а гдје не пишу писмом којим ми пишемо, али ипак нас  разумију.

Све је мање људи у нашем граду, а и уопште у нашој држави, услови живота нису најбољи за савршено одрастање и за пристојан живот и смањује се из тог разлога и број становника. Чињеница је да нема савршене будућности овдје. Колико је та чињеница битна, говоре млади чија су лица често без осмијеха. Прилику да упише факултет нема свако, а опет и након завршеног факултета ми радимо потпуно друге послове. Често смо несрећни.

Можемо ли то промијенити? Може ли се поправити већ одавно нарушен систем? Ја се надам да хоће, а до тада желим да сви пронађу своју прилику, да буду срећни, а да притом не напустимо границе наше земље, јер једног дана биће нас потпуно мало, као што никада није било.

Савка Ћирковић,
ЈУ Пољопривредна и медицинска школа Бијељина, III-4, ​смјер ветеринарски техничар