ШКОЛА НОВИНАРСТВА ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ :: Semberija INFO ::

 

ШКОЛА НОВИНАРСТВА ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ


Семберске новине и портал Семберија инфо крајем  2019. године покренули су други циклус пројекта "Мали новинар", који се реализује у сарадњи са Активом директора средњих школа, односно са средњим школама са подручја Бијељине, Лопара и Угљевика.

Пројекат подразумијева учешће ученика средњих школа путем писаних радова на теме "Велики људи са наших простора" и "Млади и будућност".

Радови ће накнадно бити прилагођена једној од новинарских форми. Аутори најбољих радова похађаће школу новинарста у организацији Семберских новина.

Свака школа кандидовала је по пет радова на одређену тему, који су достављени у редакцију Семберских новине, а радови ће бити објављени на порталу www.semberija.info у наредном периоду.  Десет најбољих радова биће објављени у Семберским новинама, уз кратку биографију аутора, те називе њихових школа.

Избор најбољих радова вршиће Комисија коју је именовао  директор ЈИП „СИМ“ – Семберске новине Бијељина, чији члан је и и координатор пројекта испред Актива директора Средњих школа.  
  
Крајњи циљ пројекта је да аутори четири најбоља рада, према одлуци жирија, учествују у Љетњој школи новинарства Мали новинар, која ће бити организована у просторијама Семберских новина. Тако би се аутори најбољих радова упознали са новинарским послом, а њихови награђени радови и радови настали током школе новинарства, биће објављени у принтаном издању Семберских новина.

Семберија ИНФО