Стартао други уписни круг у средње школе :: Semberija INFO ::

 

Стартао други уписни круг у средње школе


У првом кругу уписа, резервисаном за најбоље ученике, на листи најпопуларнијих нашла се медицинска струка, те смјерови за рачунарство, информатику и саобраћај и у одјељењима за ова занимања нема више слободних мјеста.
 
- Супер одликаши, они који су имали 60 и више бодова приликом уписа у средњу школу, у првом кругу уписа попунили су сва мјеста у одјељењима медицинске струке у Пољопривредној и медицинској школи, те одјељења за смјер рачунарства, информатике и саобраћаја у Техничкој школи ,,Михајло Пупин“, дознајемо од предсједника Актива директора средњих школа Душана Ђурића.


 
Према његовим ријечима, слободних мјеста у бијељинским средњим школама има за све ученике, мада неће сви успјети да упишу жељено занимање.
 
- Слободних мјеста има у свим школама. У Гимназији ,,Филип Вишњић“ има доста простора за упис, затим у Економској школи у којој је попуњено једно и по одјељење, а уписује се шест одјељења, неколико слободних мјеста за смјер машинства има у Техничкој школи ,,Михајло Пупин“, а значајан број слободних мјеста има у Средњој стручној школи у Јањи, указује Ђурић на школе, говорећи о четверогодишњим програмима образовања.
 
Одјељења са непопуњеним мјестима ученици ће моћи да попуне 22. и 23. јуна у времену од осам до 13 часова.  
 
У Бијељини ће се школске 2020/ 2021. године у први разред средњих школа уписати 930 ученика распоређених у 41 одјељење.
 
Семберија инфо