Народна библиотека Филип Вишњић: Представљен ФЕЛИКС Владимира Кецмановића :: Semberija INFO ::

 

Народна библиотека Филип Вишњић: Представљен ФЕЛИКС Владимира Кецмановића


У Народној библиотеци "Филип Вишњић", српски писац Владимир Кецмановић представио је вечерас бијељинској публици ново издање свог романа "Феликс" који је драматизован и изводи  се на сцени београдског „Звездара театра“. Према Кецмановићевим ријечима, у питању је његов први роман који је доживио успјех и код критике и код публике.



„Послије тог романа ме доживљавају и ја себе доживљавам као писца, зато је битан“, рекао је Кецмановић, добитник награда „Иво Андрић“ и „Меша Селимовић“. Роман је назвао лажним трилером, наводећи да има само форму трилера.

„Феликс“ је, каже Кецмановић, написан по истинитој причи, а главни лик је преварант, пензионер, којем властита прошлост наступа сама, и то драмски, са пиштољем у рукама. Кецмановић је истакао да ради на два нова романа. Започео је роман о Титу, као и краћи љубавни роман.

Кецмановић је добитник награде за књижевност „Иво Андрић“ за роман "Осама", коју додјељује Андрићев институт у Андрићграду, као и награде "Меша Селимовић" за роман "Топ је био врео".

​Семберија инфо - З. Кусмук