​Филму “Мој Бранко не лаже” награда за најбољи сценарио :: Semberija INFO ::

 

​Филму “Мој Бранко не лаже” награда за најбољи сценарио



На недавно завршеном 18. Међународном фестивалу документарног филма “Златна буклија” у Великој Плани, документарни филм “Мој Бранко не лаже” добио је гранд при фестивала за најбољи сценарио.

Између три стотине пријављених филмова, жири у саставу: Никола Лоренцин-редитељ, Жарко Пекез-сниматељ и Иван Вучковић-глумац, одлучио је да је филм “Мој Бранко не лаже”, рађен у продукцији РТРС-а, заслужио награду за најбољи сценарио.

Филм о Бранку Ћопићу, најомиљенијем писцу нестале државе, његовом животу и смрти, комунисти који је волио истину и народ више од партије, јеретику којега су нападали будући комунистички дисиденти, књижевнику који је у свом дјелу оставио кључеве за разумијевање крајишког идентитета.

У филму учествују: Академик Матија Бећковић, историчар Предраг Марковић, проф.др Михајло Пантић, редитељ Дарко Бајић, проф. др Душко Певуља, доц.др Олег Солдат, књижевници Љубивоје Ршумовић, Перо Зубац, Вуле Журић...

Сценариста филма је дугогодишњи новинар РТРС-а Саша Берендика, режију потписује Бранко Лазић, директор фотографије је Дејан Рачић, сниматељ Синиша Стојић, монтажер Ведран Марић, расвјета Даган Талић, тон Срђан Радаковић и Владимир Владетић, продуцент Александар Ђорђевић. Филм "Мој Бранко не лаже" настао је у продукцији Радио-телевизија Републике Српске.