Отворени “Дани франкофоније” у Бијељини - Вече француске музике :: Semberija INFO ::

 

Отворени “Дани франкофоније” у Бијељини - Вече француске музике


У оквиру првих “Дана франкофоније” у Бијељини, вечерас је у Центру за културу “Семберија” организован концерт француске музике на којем су наступили, виртоуз на хармоници Душан Секулић са оркестром и млади Ђорђе Перић, ученик Музичке школе “Корнелије Станковић”, који је до сада освојио 150 награда на бројним домаћим, европским и свјетским фестивалима. С пуним правом су га у протеклим годинама називали “музичко чудо од дјетета”.



Млади Ђорђе Перић је и прије четрнаест дана одушевио све присутне у Центру за културу, гдје је одржао свој солистички концерт. Каже да од малих ногу свира и француску музику.

“ У прошлој години сам пуно путовао и наступао на свјетским такмичењима. Освојио сам и престижно признање - двоструки првак свијета у Кини, на такмичењу за Свјетски трофеј у хармоници.  Са мном наступа и Немања Калајџић и он осваја награде. Такмичио сам се у Швајцарској, Чешкој и бројним европским земљама. Дневно вјежбам два, три, па и четири сата. Похађам седми сам разред Основне школе “Кнез Иво од Семберије”. Редовно похађам наставу, а данас сам ишао и на регионално такмичење из демократије, тако да не запостављам ни школске обавезе”, каже Ђорђе Перић.



У оквиру првих “Дана франкофоније” у Бијељини, које подржава Градска управа Бијељина, Амбасада Француске у БиХ и Француски институте биће организована ревија француског филма  и изложба архитектуре.

(Семберија инфо)