У бијељинским средњим школама обиљежена школска слава Свети Сава :: Semberija INFO ::

 

У бијељинским средњим школама обиљежена школска слава Свети Сава


Изворе наше духовности његујемо с посебном пажњом



Ломљењем славског колача, уз присуство бројних гостију и званица, свештеника СПЦ, ученика И њихових родитеља, свечано и достојанствено, школска слава - Свети Сава обиљежена је данас у свим бијељинским средњим школама. Репортерска екипа “Семберија инфо” и Семберских новина забиљежила је дио атмосфере у Економској школи, Техничкој школи “Михајло Пупин” и у Гимназији “Филип Вишњић”.



Оливера Стевановић, директор Гимназије “Филип Вишњић” истакла је да је школска слава прилика да се сви присјетимо светосавског насљеђа.



 “То је пут истине, човјекољубља, знања које је изузетно важно нашим ученицима који ће се остваривати у неким својим будућим професијама. Упијајући и стичући нова знања  они ће постати друштвено одговорни чланови нашег друштва. На том путу истрајавамо,а данас ћемо наградити и тринаест ученика који су у протеклој години освојили награде на бројним такмичењима. Захваљујем се куму наше славе, Мирославу Миловановићу, директору Јавне установе “Воде Српске”, јер имамо изуизетно лијепу сарадњу у области екологије, поготово када се обиљежава Свјетски дан вода”, истакла је директорица Стевановић.



Кум славе, Мирослав Миловановић изразио је задовољство што као кум присуствује слави Гимназије, јер се и он школовао у Гимназији.



“ С посебним емоцијама долазим у ову школу, поготово данас када славимо првог српског епископа, државника, просвјетитеља, пјесника, дипломату. Увијек сам спреман, у оквиру својих могућности, да помогнем ђацима бијељинске Гимназије”, истакао је Миловановић.



Душко Ђурић, директор Економске школе, каже да је ово свечан И узвишен тренутак за све просвјетне раднике у Републици Српској, па и у Бијељини и Економској школи.



 “Наше духовне вриједности и изворе те духовности никада не смијемо заборављати, напротив, морамо их његовати и према њима се с поштовањем односити, јер на њима почива дух нашег народа. За нашу школу ово је важан датум, јер правимо пресјек стања и планирамо стратегију како даље да наставимо у наредном периоду. Наша школа је задржала тренд И ниво образовног процеса у образовном систему Републике Српске. Добили смо највише оцјене приликом вредновања квалитета образовања, што показује дас мо на добром путу. Имамо едуковане наставнике који знају пренијети своје знање на ученике. Опстали смо и опстајемо на тржишту образовања. Тренутно имамо око 540 ученика од којих већина, по завршетку школовања, наставља наставља школовање на факултетима”, изјавио је Ђурић.



Свечано је данас било и у Техничкој школи “Михајло Пупин” која, према ријечима директора Миленка Максимовића, образује ученике у областима електротехника, машинство и обрада метала, саобраћај, шумарство и обрада дрвета. Уз присуство бројних гостију обиљежена је школска слава - Свети Сава, у част великог српског просвјетитеља и државотворца. У свим средњим школама припремљен је и пригодан културно - умјетнички програм колажног типа којим су ученици исказали љубав и поштовање према светитељу Сави.



(Семберија инфо)