ОБИЉЕЖЕН СВЕТИ САВА У ЦЕНТРУ ЗА ВИСОКОШКОЛСКО ОБРАЗОВАЊЕ :: Semberija INFO ::

 

ОБИЉЕЖЕН СВЕТИ САВА У ЦЕНТРУ ЗА ВИСОКОШКОЛСКО ОБРАЗОВАЊЕ


Педагошки факултет и Факултет пословне економије у Бијељини данас су заједнички обиљежили Крсну славу Светог Саву. Од ове школске године, одлуком Министарства просвјете у Влади Републике Српске оба јавна универзитета у Републици празнују Светог Саву као своју славу.



-На данашњи дан се подсјећамо важности принципа и темеља које је поставио и Свети Сава и сви великани наше пребогате историје. Важно је стално подсјећати се на праве вриједности нашег личног и друштвеног живота и да их на прави начин преносимо нашим студентима који ће сутра опет, радити са дјецом и као васпитачи, учитељи или наставници или ће дјеловати као економисти. Сви они из наших високошколских установа требају понијети и стручно знање али и вриједности наше традиције и нашег поднебља“, рекао је др Далибор Стевић, декан Педагошког факултета у Бијељини.



Декан Факултета пословне економије у Бијељини, др Весна Петровић подсјетила је присутне да се у овој години навршава 30 година институционалног, високошколског изучавања економске науке у Бијељини.

(Семберија инфо)