МАСЛАЧКОВЕ ПРИЧЕ НИСУ САМО ЗА НАЈМЛАЂЕ :: Semberija INFO ::

 

МАСЛАЧКОВЕ ПРИЧЕ НИСУ САМО ЗА НАЈМЛАЂЕ


Позорштанце Маслачак основано је 2015. године са амбицијом групе младих глумаца да покрену културни живот у Семберији. Њихова жеља је била да најмлађи Семберци имају прилику уживати у театарским причама које су можда имали прилику, у топлом дому чути од својих старијих укућана. 

Тече осма Маслачкова сезона. До сада је њихова трупа професионалних и аматерских глумаца припремила и на сцену поставила преко 40 представа за дјецу и младе. Скромно признају како су током овог периода пред дјецом играли „само“ 1500 пута. 

Бијељина зна, „Недјеља у 12“ је постао симбол дјечије радости. Када су глумци Маслачковог позоришта, 2015. године први пут изашли пред публику – гледало их је осморо дјеце. Радосне вијести су се јако брзо шириле по граду па је сваке недјеље у 12 часова велика сала Центра за културу „Семберија“ бивала пунија и пунија.

- Када нас питају за извор наше енергије и ентузијазма, само покажемо на нашу публику и свима све буде јасно. Можемо рећи да је неколико генерација наше дјеце одрасло и стасало уз наше представе. Међутим, жељели бисмо скренути пажњу на још нешто. Многи мисле да су представе које изводимо, својим елементима и порукама прилагођене само за најмлађе. Али не, све, а нарочито оне представе за које је текст писао маестрални Јовица Тишма садрже тако много детаља да привуку пажњу и дјеце која похађају више разреде основних школа и да их подсјете на неке исконске вриједности које би требало да баштине сви људи и свака заједница. Идеали доброте, пријатељства, љубави... никада не умиру и причати о њима никада није досадно. Док играмо неку представу са бине често видимо баке које су довеле своје унуке... и не знамо ко се од њих више уживио у представу“, рекли су за „Семберија ИНФО“ Наталија и Бранислав Вујић, глумци Позориштанцета „Маслачак“.


Семберија инфо - И. Гутић