Одржан концерт Хора и Народног оркестра Радио Телевизије Србије ”Ко то тамо...” :: Semberija INFO ::

 

Одржан концерт Хора и Народног оркестра Радио Телевизије Србије ”Ко то тамо...”


Публика у препуној сали Центра за културу „Семберија“ Бијељина вечерас је имала прилику да ужива у концерту Хора и Народног оркестра Радио Телевизије Србије под називом ”Ко то тамо...”. Публика је имала прилику  чути извођење најпопуларнијих  нумера  из домаћих филмова и серија. Организатор вечерашњег концерта је Удружење грађана „Музички умјетници Семберије“  под генералним покровитељством Града Бијељина.



Сав приход од продаје карата буде уплаћен на рачун за лијечење суграђанке Анастасије Лакић која болује од акутне лимфобластне леукемије високог ризика.
 
Синиша Пајић, предсједник Удружења грађана „Музички умјетници Семберије“ изразио је захвалност градоначелнику Бијељине и Градској управи Града Бијељина на разумјевању јер су их подржали.



-Вечерас смо овдје на првом мјесту да помогнемо малој Анастасији којој је потребна помоћ за лијечење и да покажемо солидарност према људима који су у неким тешким ситуацијама. Надам се да ће Анастасијин пут ка оздрављењу бити што бржи и ефикаснији.  Сала је вечерас била препуна и карте су одавно биле распродате и желио бих да нас сви и даље као Удружење подстичу да наставимо са овим пројектима, да се не заустављамо на кичу него да радимо на уздизању културе у Бијељини“, истакао је Пајић.

Љубиша Петровић, градоначелник Бијељине похвалио је идеју Удружења грађана „Музички умјетници Семберији“ за организовање вечерашњег концерта и изразио задовољство што је Градска управа Града Бијељина покровитељ вечерашњег концерта.



-Нама је задовољство и част да су Хор и Народни оркестар Радио Телевизије Србије вечерас били у нашој Бијељини.  Ово нас уједно и обавезује да и даље позиционирамо град Бијељину као чврст темељ културе и опредељености да је унапређујемо са оваквим догађајима и уједно да се трудимо да сваке године чинимо додатне искораке. Вечерашњи догађај има хуманитарни аспект, као и сви у току одржавања „Зимског корза“. Сав новац од куповине улазница за вечерашњи концерт отићиће у хуманитарне сврхе за лијечење Анастасије Лакић“, казао је Петровић.

-Идеја за концерт „Ко то тамо...“ проистекла из концерта од пре пар година када смо изводили филмску музику из страних филмова и серија. Тако да смо моја колегиница Мирјана Дробац, која је одговорни уредник редакције народне музике и ја договориле да направимо нешто што би било у духу неког нашег мелоса и наших филмова и серија са нашим оркестором“, појаснила је Ирина Савић, одговорни уредник редакције хорске музике Радио Телевизије Србије како је настала идеја за концерт „Ко то тамо...“.



-Идеја концерта је да се у једној жанровској комбинацији необичних састава, као што је Народни оркестар и Мешовити хор пронађу они музички текстови који су били доста популарни, који су заживели и проживели реч у народу, односно популарне наше домаће серије и филмови“, казао је Ђорђе Станковић, диригент Хора и Народног оркестра Радио Телевизије Србије.



Вечерашњи концерт је друго извођење овог концерта после веома успјешног који је одржан у Народном позоришту у Београду протекле године.

(Семберија инфо)