ПЕДАГОШКИ ФАКУЛТЕТ И ФАКУЛТЕТ ПОСЛОВНЕ ЕКОНОМИЈЕ ОБИЉЕЖИЛИ СВЕТОГ САВУ :: Semberija INFO ::

 

ПЕДАГОШКИ ФАКУЛТЕТ И ФАКУЛТЕТ ПОСЛОВНЕ ЕКОНОМИЈЕ ОБИЉЕЖИЛИ СВЕТОГ САВУ


Факултет пословне економије Бијељина и Педагошки факултет Универзитета Источно Сарајево обиљежили су у просторијама Центра за високо образовање у Бијељини  крсну славу Свети Сава.

Обиљежавање Савиндана почело је свечаном академијом којој су присуствовали ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић са комплетним тимом проректора овог универзитета, декан Факултета пословне економије Бијељина доц. др Весна Петровић, декан Педагошког факултета проф. др Далибор Стевић, представници Народне банке Србије, студенти, представници Градске управе града Бијељине, као и многобројни гости, представници јавног и привредног живота града Бијељине. 



Након свечане академије услиједило је ломљење славског колача и свечани ручак, а декан Факултета пословне економије доц. др Весна Петровић истиче да ова два факултета , Факултет пословне економије и Педагошки факултет, традиционално прослављају Светог Саву. 

-Ово је најсвечанији дан у години за наш факултет, ми смо Светосавци, следбеници нашег првог архиепископа и просветитеља Светог Саве, рекла је доц. др Весна Петровић истичући потребу да академска заједница истраје на путу Светосавља његујући све оне врлине које су свјетлост светосавског пута.

Декан Педагошког факултета проф. др Далибор Стевић  је истакао  да Педагошки факултет школује васпитаче и наставнике, те има посебну мисију  да све оно што нам је Свети Сава оставио у аманет преносе на студенте.

-На једној страни су савремена знања и сазнања и вриједности које наши студенти треба да пренесу генерацијама, али постоје неке универзалне вриједности  које је Свети Сава утемељио и које вијековима трају и зато истичемо да је Светосавље и све оно што нам је Свети Сава оставио неприкосновено,  каже проф, др Далибор Стевић. 

Професор др Милан Кулић по први пут је на обиљежавању крсне славе Свети Сава као ректор Универзитета Источно Сарајево. 

-Заиста ми је задовољство што сам данас ту заједно са свим проректорима нашег универзитета. Свети Сава није слава само ова два факултета, он је крсна слава и свих просветних радника, њега треба да славе сви Срби православци, рекао је у свом обраћању на свечаној академији проф. др Милан Кулић наглашавајући да је Свети Сава најсвјетлија и најсветија личност у историји српског народа.

Семберија ИНФО - М. Решидовић