Чудне звери на провери – друга премијера ГП Семберија у овој години :: Semberija INFO ::

 

Чудне звери на провери – друга премијера ГП Семберија у овој години


Градско позориште „Семберија“ наставља да ниже премијере у овој години, а бијељинској публици су се у суботу представили првом дјечијом представом, која је урађена у копродукцији са Позориштанцем Маслачак. Текст за „Чудне звери на провери“ написао је Миливоје Млађеновић, а у представи играју Вања Кртолина, Ненад Благојевић и Душан Ранковић.



- Ово је најозбиљнија дјечија представа до сада урађена код нас. Радили смо је за сву малу и велику дјецу, од 7 до 107 година, и вјерујем да ће публика бити удушевљена ликовима, костимима, сценографијом, и да ће је и родитељи и баке и деке радо гледати са малишанима, каже управник ГП „Семберија“ Иван Петровић.



Редитељ Давид Алић истиче да се током рада на представи трудио да гледа изван оквира одраслог човјека и да испита границе дјечије маште.



- Пратећи причу три докона пјесника уводимо дјецу у један нелогичан и збуњујући свијет који уз мало маште претварамо у свијет стварнији од стварности. Уз глумачку игру која прелази границе реализма покушавамо да подстакнемо дјецу да никада не доживљавају ствари онаквим какве јесу, већ да увијек у свом оку задрже онај само свој, дјечији поглед на свијет, додаје Алић.

Душка Ловчевића, Јоцу Шљокару и Вука Зечевић, незаборавне јунаке „Чудних звери на провери“ публика ће поново моћи да гледа у суботу, 27. фебруара.

ГП СЕМБЕРИЈА