ЉУБИША ПЕТРОВИЋ, КАНДИДАТ ЗА ГРАДОНАЧЕЛНИКА БИЈЕЉИНЕ :: Semberija INFO ::

 

ЉУБИША ПЕТРОВИЋ, КАНДИДАТ ЗА ГРАДОНАЧЕЛНИКА БИЈЕЉИНЕ


Рођен је 25. 01. 1988. године у Бијељини. Медицински факултет завршио на Универзитету у Београду са просјечном оцјеном 9,37. Уписао је постдипломске докторске студије на Универзитету у Новом Саду. Бави се научно-истраживачким радом и аутор је и коаутор неколико научних радова оз области интерне медицине, неурологије, радиологије и психијатрије. Запослен је у Дому здравља Бијељина у Служби хитне медицинске помоћи, а ради и као љекар у ФК „Звијезда 09“. Започео је специјализацију из радиологије. Спреман је да свакоме помогне, саслуша и уради све што је могуће у домену медицине.

Политиком се бави од 2010. године са жељом да помогне своме Граду. Одборник у Скупштини града постаје 2016. године. СДС је препознала човјека са моралним и организационим капацитетима и предложила да буде кандидат за градоначелника Бијељине.

Спреман је да ради за сваког човјека у овоме граду. Остварен је на емотивном плану. Једанаест година је у срећној вези са колегиницом, највећом животном подршком.

Љубиша Петровић је дијете са села које и данас вриједно помаже својим родитељима у обављању пољопривредних послова и одржавању сеоског газдинства. Одрастајући уз мајку и двије сестре схватио је да је улога жене кључна, како у поридици, тако и у друштву. Због тога је и биће посвећен унапређењу родне равноправности у Бијељини и цијелој РС.

Учесник је различитих хуманитарних и еколошких акција. Још као студент посјећивао је Косово и Метохију и учествовао у различитим пројектима помоћи нашем народу на Косову и Метохији. Члан је планинарског друштва ,,Жељезничар’’. Пише поезију, родољубиве, мисаоне и љубавне пјесме.

​Љубиша Петровић је частан, поштен и квалитетан млади човјек, спреман да служи свим грађанима и заједно са њима гради квалитетнију будућности Бијељине.