МИЛАН МИЛИЋЕВИЋ ИМЕНОВАН ЗА ВРШИОЦА ДУЖНОСТИ ПРЕДСЈЕДНИКА СТРАНКЕ :: Semberija INFO ::

 

МИЛАН МИЛИЋЕВИЋ ИМЕНОВАН ЗА ВРШИОЦА ДУЖНОСТИ ПРЕДСЈЕДНИКА СТРАНКЕ


Српска демократска странка је донијела одлуку о уласку у унутарстраначке изборе ито је прихваћено од свих чланова Главног одбора, изјавио је Мирко Шаровић, досадашњи предсједник СДС-а након данашње вишечасовне  сједнице Главног одбора ове странке у Бијељини.



“Извршили смо анализу резултата након општих избора. Поновили смо оцјене које смо недавно давали, да су резултати испод очекивања СДС-а. С обзиром на то да су сви чланови Предсједништва СДС- а недавно поднијели оставке, али и ја као предсједник странке, као чин властите одговорности наспрам протеклих општих избора, да бисмо дали шансу да СДС уђе у овај унутарстраначки процес и реформе, данас сам као предсједник странке, у складу са Статутом СДС-а, како је то и предвиђено, пренио своја предсједничка овлаштења на Милана Милићевића, предсједника Главног одбора СДС-а и он ће од данас бити вршилац дужности предсједника СДС-а са свим овлаштењима која му припадају. Он ће нас предводити у процесу који слиједи.

Најбољи тренутак за унутарстраначке изборе

Дискутовали смо четири до пет сати и мислим да смо с ове сједнице изашли у добром расположењу, бољем него када смо почели сједницу. Све одлуке смо једногласно донијели. Дискутовали смо о томе шта је најбоље рјешење и закључили смо да је ово најбољи тренутак за унутарстраначке изборе. Странка треба из свега овог да изађе још јача. У том смислу пружићу максималну подршку Милану Милићевићу. Сједницу завршавамо у доброј атмосфери и надамо се бољим данима и успјеху СДС-а”, изјавио је Мирко шаровић.

 Милан Милићевић, предсједник Главног одбора СДС-а, од вечерас и вршилац дужности предсједника СДС-а, изјавио је да ће унутарстраначки избори бити, уствари, редовни избори који се организују након општих избора.

 “Не морам износити детаље, али ћу укратко рећи да нисмо задовољни резултатима протеклих општих избора. Има ту доста и субјективних и објективних разлога. Сви се слажемо да су избори протекли нерегуларно и ми смо, заједно са нашим партнерима,  у том правцу предузели све потезе које као странка можемо предузети. То нас не спречава у томе да извршимо и унутарстраначке изборе ради консолидације странке, да би  она из свега овога изашла јача. Наравно, један човјек то никада није могао, нити може направити, без обзира ко је тај човјек. Ако не постоји озбиљна организација, озбиљна инфраструктура странке, уколико нема тимског рада, нема ни успјеха, нема ни резултата.То сам научио у свом досадашњем политичком раду у СДС-у. Тако ће бити и убудуће. Моја прва обавеза је да Главном одбору, на наредној сједници, која ће брзо бити организована, предложим тим који се може звати  - вршиоци дужности  Предсједништва СДС-а. Они ће водити странку до завршетка унутарстраначких избора, на којима ће бити бирани сви, од мјесних одбора, све до предсједника СДС-а. Све ово смо урадили, јер нисмо били задовољни резултатом и у том случају морате чинити одређене промјене. Желимо да СДС нема било какав вакуум, јер су пред нама редовне активности у којима морамо учествовати, као што је конститутивна сједница Народне скупштине, формирање Посланичког клуба, Вијећа народа, Дома народа и свега онога што не трпи било какве застоје. Не желимо изгубити корак у цијелој тој причи, а о томе ће, наравно, одлучивати органи Странке”, изјавио је Милан Милићевић.

(Семберија Инфо)