СЛУЖИ ЗАВИЧАЈУ И РОДУ, УБЈЕДЉИВ ИЗБОРНИ РЕЗУЛТАТ ЖЕЛИМИРА НЕШКОВИЋА ИЗ ЛОПАРА :: Semberija INFO ::

 

СЛУЖИ ЗАВИЧАЈУ И РОДУ, УБЈЕДЉИВ ИЗБОРНИ РЕЗУЛТАТ ЖЕЛИМИРА НЕШКОВИЋА ИЗ ЛОПАРА


Љекар Желимир Нешковић из Лопара изборним резултатом потврдио је да Српска демократска странка са таквим људима у руководству има свијетлу будућност али и значајно појачање СДС-а у Народној скупштини Републике Српске.

Нешковић је на протеклим Општим изборима освојио 7.877 гласова и директно освојио мандат народног посланика у Скупштини Републике Српске а по броју гласова је други по реду од свих из СДС-а, испред њега је само Љубиша Петровић, градоначелник Бијељине.

На локалним изборима 2020. године Нешковић је освојио 2.595 гласова од укупно 3.251 гласа колико је освојила СДС у тој мајевичкој општини и тако освојио одборнички мандат у Скупштини општине Лопаре кога се одрекао у корист страначког колеге.

Он је и успјешан директор Дома здравља Лопаре, здравствене установе која је примјер доброг рада јер више од деценије послује са суфицитом а све то потврђују и позитивни ревизорски извјештаји.

Након студија се вратио на родну Мајевицу гдје је постао препознатљив као доктор који стиже и до најудаљенијих мајевичких села како би свима помогао.



Живот у родном крају и Српској му је мотив да ради и помаже људима, тако је Нешковић објаснио љубав према Мајевици, Лопарама и Републици Српској у монографији "Хероји и неимари" која је издата у част више од 900 појединаца, институција и компанија из Србије и Републике Српске који су током пандемије остварили изузетне резултате и у тешким временима допринијели развоју своје заједнице.

Као љекар се доказао и ван граница Републике Српске након што га је успјешна  њемачка компанија "Доматек" именовала на мјесто стручног сарадника за медицинска питања.

Привржен је Српској православној цркви, породици, традицији, ожењен је и отац двоје дјеце.