ЧУБРИЛОВИЋ: ЖЕЛИМО СРЕЋАН ПУТ МЕЂУНАРОДНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ ИЗ СРПСКЕ :: Semberija INFO ::

 

ЧУБРИЛОВИЋ: ЖЕЛИМО СРЕЋАН ПУТ МЕЂУНАРОДНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ ИЗ СРПСКЕ


- Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић пожелио је међународној заједници срећан пут из Републике Српске увјерен да ће послије општих избора то бити и прилика.

Чубриловић је на трибини у Зворнику изразио очекивање да ова партија послије избора у Народној скупштини Републике Српске има стабилан клуб који ће путем компромиса долазити до најбољих рјешења са коалиционим партнерима и успјети да спроводи идеје у интересу грађана Републике Српске.

Чубриловић сматра да ће компромисом долазити до најбољих рјешења која су прихватљива за највећи број грађана Републике Српске и БиХ и која су дуготрајнија од рјешења наметнутих од међународне заједнице.

Он је додао да је ДЕМОС предложио кандидате за посланике у Народној скупштини Републике Српске и парламенту БиХ који су у својим срединама препознатљиви.

Носилац листе ДЕМОС-а за Народну скупштину Републике Српске Споменка Стевановић из Изборне јединице седам рекла је да ДЕМОС на изборима очекује да ће кандидати коалиције за предсједника Републике Српске Милорад Додик и члана Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић сигурно бити изабрани на те функције.

Према њеним ријечима, ДЕМОС очекује добар изборни резултат и циљ је да освоје најмање шест посланичких мандата у Народној скупштини Српске и један у парламенту БиХ.

"Сигурни смо да ће будући посланички клуб ДЕМОС-а у Народној скупштини Републике Српске заступати, између осталог, и два посланика са наше регије", рекла је Стевановићева.

Она је нагласила да послије ових избора Република Српска улази у период политичке стабилност и убрзанијег економског развоја и бољег животног стандарда грађана.

Кандидат ДЕМОС-а за посланика у Народној скупштини Републике Српске Синиша Мијатовић из Изборне јединице седам позвао је грађане да изађу на изборе у недјељу, 2. октобра, и гласају за кандидате ДЕМОС-а, као и за Додика и Цвијановићеву, који су кандидати коалиције за предсједника Републике Српске и српског члана Предсједништва БиХ.

(DEMOS RS)