Нови прелиминарни резултати ЦИК-а за Предсједништво БиХ :: Semberija INFO ::

 

Нови прелиминарни резултати ЦИК-а за Предсједништво БиХ


Прес конференција Централне изборне комисије БиХ, која је требало да се одржи у девет часова, одгођена је на неодређено вријеме.

Због конфузне ситуације када су у питању резултати за поједине нивое власти, и даље нема званичних података о изборним резултатима, што ствара напету ситуацију у јавности и омогућава политичким субјектима да проглашавају побједе њихових кандидата.

Када је у питању Предсједништво БиХ, сад је извјесно да ће наредне четири године у Предсједништву сједити Денис Бећировић, Жељко Комшић и Жељка Цвијановић.

Према прелиминарним резултатима ЦИК-а од јутрос, на основу 86,83 одсто пребројаних гласова, за бошњачког члана Предсједништва и даље води Денис Бећировић са освојених 57 одсто, Бакир Изетбеговић је на другом мјесту са 37,84 одсто гласова, а Мирсад Хаџикадић има 5, 16 одсто.

Када је у питању позиција хрватског члана Предсједништва, у вођству је Жељко Комшић који има 53,61 одсто гласова, а Борјана Кришто је освојила 46,39 одсто.

Жељка Цвијановић, за српског члана Предсједништва БиХ, убједљиво води са 52,87 одсто гласова. На другом мјесту је Мирко Шаровић са освојених 35, 70 одсто гласова. Ненад Нешић има 5,55 одсто, Војин Мијатовић 4,57 и Борислав Бијелић 1,31 одсто гласова.


​БХРТ