КАНДИДАТИ СНСД ДАРОВАЛИ ШАХ-ПУЛ И ЗАЛОЖИЛИ СЕ ЗА РАЗВОЈ ДВОРОВА :: Semberija INFO ::

 

КАНДИДАТИ СНСД ДАРОВАЛИ ШАХ-ПУЛ И ЗАЛОЖИЛИ СЕ ЗА РАЗВОЈ ДВОРОВА


Кандидати СНСД за посланике у Народној скупштини Републике Српске и Парламентарној скупштини БиХ Војин Митровић, Недељко Ћорић,  Златан Лазаревић и Драган Кнежевић донирали су данас бијељинској Мјесној заједници Дворови шаховски пул – популарни сет за игру на отвореном простору.

Поклон је послужио за уређење ,,пензионерског кутка“ у центру насеља, непосредно код улаза у бански комплекс у Дворовима. Поклон ће, како је речено, обогатити друштвени живот у насељу, али је био и повод за покретање низа других иницијатива.

„Ово нам је дало мотив да, са пријатељима, покренемо низ других иницијатива. Припремамо постављање играонице за дјецу и теретане на отвореном. Надам се и да ће Бања Дворови, поред које ће се наћи све ово, добити мјесто које јој припада и да ћемо се, наравно уз помоћ других структура власти, и даље развијати као насеље“ рекао је приликом преузимања поклона предсједник Савјета мјесне заједнице Вадимир Перић.

Сви дародавци су истакли да је ово најбољи примјер како се заједничким снагама, уз релативно мало средстава за сваког учесника, може створити корист за заједницу или неку групу становништва.

Бања Дворови је, према њиховом мишљењу специфична, јер има огроман потенцијал за развој града Бијељине као подручја, али је занемарена од градске управе пошто се градоначелник тренутно бави другим личним приоритетима.

„Забрињавајућа је небрига локалне заједнице односно градоначелника за живот у мјесним заједницама. Одржана је и тематска сједница Скупштине града по питању Бање Дворови, али градоначелник није ништа урадио. За сада је његов једини приоритет да подиже кривичне пријаве, да буде и судија и тужилац. Немам ништо против тога, нека то ради, али нека то даље препусти даље полицији и судовима, а он треба да ради свој посао. Битно је да смо показали иницијативу и да желимо да помогнемо и увијек ћемо помагати Бијељини“ рекао је носилац листе СНСД за Народну скупштину Републике Српске Војин Митровић.

За кандидата СНСД за Парламентарну скупштину БиХ Недељка Ћорића ово је добар примјер изреке да “слога кућу гради“

„Акцију постављања шаха на отвореном осмислили су представници Мјесне заједнице Дворови у жељи да створе нови амбијент и унаприједе квалитет живота. Ово добар примјер како треба да се понашамо заједно. У Дворовима је централно питање Бање, која је требало да пређе у надлежност Владе Републике Српске. Жао ми је што то није урађено, јер смо већ данас овдје могли имати озбиљну институцију и створити бољу перспективу за цијели крај“ рекао је Ћорић.

Кандидати за Народну скупштину Републике Српске Златан Лазаревић и Драган Кнежевић су истакли да су Дворови прије рата „водили трку“ у смислу уређења центра овог насеља са уређењем центра Бијељине, али се, све промијенило, посебно посљедњих година, због не постојања визије градске управе и градоначелника.

„Тематском сједницом Скупштине града за Бању Дворови жељели смо градоначелнику отворити простор да урадимо нешто квалитетно са Бањом, али он се није ни појавио на сједници и тренутно не чини баш ништа за Бању. За сада се бави само ревизијама, тужбама, и то уопште није спорно, али је спорно што за то вријеме Бања Дворови стоји у мјесту. Кад би се вратила оном што је била и што би требала бити, Дворови би били једно од најпожељнијих мјеста за живот у окружењу“ рекао је Лазаревић.  

„Овакве ствари треба да се системски рјешавају наш Град. Наша Управа треба да води више рачуна о потребама грађана у свим насељима. Центар села треба уредити на начин да и пензионери имају свој кутак и да дјеца имају свој кутак и да омладинци могу играти фудбал и имати друге спортске активности. Више пажње треба посветити мјесним заједницама и свеукупном животу и то је улога свих нас који се бавимо јавним пословима“ рекао је Кнежевић.

Дародавци су истакли и да старији који буду користили поклон и играли шах, требају да науче и млађе генерације овој игри.

 Шах развија способност визије, стратешког планирања чиме се стичу и вјештине потребне за планирање послова у својим срединама, а не да се препусте мобилним телефонима и да се, као неки фејсбук политичари, само баве друштвеним мрежама и не раде ништа друго .