СДС УГЉЕВИК: ПЕТРОВДАН - СИМБОЛ САБОРНОСТИ СРПСКОГ НАРОДА :: Semberija INFO ::

 

СДС УГЉЕВИК: ПЕТРОВДАН - СИМБОЛ САБОРНОСТИ СРПСКОГ НАРОДА


Општински одбор Српске демократске странке Угљевик прославио је данас крсну славу Свете апостоле Петра и Павла - Петровдан.

У угљевичком храму Свете Петке Параскеве, након Свете литургије, руководство и чланови СДС-а ломјењем славског колача обиљежили су три деценије постојања ове странке.

На градском тргу, испред спомен обиљежја положен је вијенац у помен 301 погинулог мјештанина,  борца Војске Републике Српске.



Предсједник СДС-а Угљевик Василије Перић истакао је да је Петровдан велики празник  који симболизује саборност и јединство српског народа.

- Срби су се 1990. године окупили око Српске демократске странке у тежњи да бране свој идентитет, слободу и захваљујући том окупљању око СДС-а створена је Република Српска, поручио је Перић.

Он је истакао да је циљ стварања СДС-а у то вријеме и сада, слобода српског народа.

- У данашње вријеме наш циљ је  јачање Републике Српске и њених институција, њено економско оснаживање, јер јака Српска је гарант опстанка нашег народа на овим просторима, додао је Перић.

Он је нагласио да ће вјечно живјети  Српска демократска странка баш како је  Његош стиховима рекао  „Благо оном ко довијека живи имао се рашта и родити“

- Нека нам живи наша Република Српска и Српска демократска странка, закључио је Перић.

​Општина Угљевик