ПЕРИЋ: УЗ СДС ТРИ ДЕЦЕНИЈЕ СТАБИЛНОСТИ И РАЗВОЈА УГЉЕВИКА :: Semberija INFO ::

 

ПЕРИЋ: УЗ СДС ТРИ ДЕЦЕНИЈЕ СТАБИЛНОСТИ И РАЗВОЈА УГЉЕВИКА


Од постанка Републике Српске до данас, Српска демократска странка чини власт у општини Угљевик која се заснива на стабилности и развоју, поручио је предсједник угљевичког одбора ове странке Василије Перић.
 
Под окриљем СДС-а Угљевик је прешао пут од неразвијене до једне од најразвијенијих локалних средина, са највећим просјеком плата у Српској и дао  огроман допринос развоју и опстанку Републике Српске-рекао је Перић који је актуелни начелник Угљевика.
 
Перић је подсјетио да Српској демократској странци никада није било лако, будући да је пролазила кроз велика и разна искушења од самог свог оснивања па до данашњег дана, али оно што је важно, јесте да је увијек била уз свој народ.
 
Сви чланови и пријатељи СДС-а протеклих година марљиво су радили за добробит грађана наше Републике Српске, а борба за сваког човјека и јесте наш циљ и смисао постојања и рада-појаснио је Перић.
 
Говорећи о улози СДС-а у Угљевику, Перић је изразио задовољство, јер се у протеклом периоду, од три деценије колико чини власт у овој општини, много радило и према његовим ријечима напредак је видљив на сваком кораку.
 
Успјели смо да завршимо све започете пројекте, у свим сеоским срединама изграђени су асфалтни путеви које смо финансирали из буџета општине, ријешили смо питање водоснабдијевања. Водили смо рачуна о развномјерном развоју општине, подстицали  пољопривреду, и данас је Угљевик поред угља, познат и по производњи воћа, као највећи извозник шљиве из Српске на европско тржиште. Подстицали смо привреду, па константно из године у годину биљежимо раст запослених и имамо најмању стопу незапослености од 12 одсто-навео је Перић додавши да је СДС побједник свих протеклих избора у Угљевику и најавио побједу на предстојећим локалним изборима.
 
Не заборављујући 301 погинулог борца, припадника Војске Републике Српске из ове општине, Перић је рекао да је локална заједница ријешила стамбена питања за породице из борачке популације, као и посао за дјецу погинулих бораца, те да  стипендира ученике и студенте из ове категорије.
 
Као родитељ двије кћерке, Перић каже да је најважније да млади остану у свом завичају, да стварају породице и рађају дјецу у Угљевику који подстиче пронаталитетне мјере.
 
За свако новорођено дијете општина уплаћује до 700 КМ, финансирамо патронажну службу, смањили смо цијену боравка за дјецу у вртићу са 130 КМ на 95 КМ, финансирамо вантјелесну оплодњу брачним паровима. Основци, средњошколци и предшколци имају бесплатне сезонске карте за базене, бесплатна је Школа спорта, пливања, глуме, фудбала и све то радимо у оквиру пројекта „Општина за своју младост“ на који смо посебно поносни-рекао је Перић.
 

Угљевик је, истиче Перић, препознатљив по хармоници на културној мапи европе.

Међународни фестивал „Дани хармонике“ који се одржавају у Угљевику једно је од престижних такмичења у цијелој европи,  и тада будемо домаћини најбољим свјетским умјетницима, виртуозима на хармоници, такође и током Међународног фестивала фолклора које организујемо, Угљевик угости госте са свих континената-додао је Перић.
 
Локална заједница отворена је за сарадњу свима који раде за добробит грађана.  Перић напомиње да је Угљевик у братским односима са градом Лозница, општином Беочин, те Кавадарцима из Македоније, словеначким Кидричевом и Пресбаумом из Аустрије гдје живи бројна угљевичка дијаспора којој се посвећује посебна пажња.
 
Василије Перић честитао је свим члановима Српске демократске странке крсну славу Свете апостоле Петра и Павла-Петровдан наводећи да у години великог јубилеја, три деценије од њеног постанка, сви треба да буду поносни јер је она зачетник Републике Српске и Војске Републике Српске и та одредница је чини вјечном.

Благо оном ко довијека живи, имао се рашта и родити- завршио је честитику Перић чувеним Његошевим стиховима.