ОБИЉЕЖЕНА СЛАВА ХРАМА У УГЉЕВИЧКОЈ ОБРИЈЕЖИ :: Semberija INFO ::

 

ОБИЉЕЖЕНА СЛАВА ХРАМА У УГЉЕВИЧКОЈ ОБРИЈЕЖИ


У храму рођења Светог Јована Крститеља у Угљевичкој Обријежи данас је служењем литургије, опходом око храма, парастосом за 24 погинула мјештана,  бораца Војске Републике Српске обиљежена храмовна слава Ивањдан.
 
Старјешина храма протонамјесник Игор Шојић поручио је да се данас прославља један од највећих пророка, старог и новог завјета Свети Јован Крститељ.
 
Међу бројним вјерницима храмовној слави присуствовао је и начелник општине Угљевик Василије Перић који је честитао крсну славу свештенству и парохијанима.
 
„Општина Угљевик је увијек заједно са нашом црквом, која је вијековима уназад сачувала српски народ и била његова највећа подршка“, истакао је Перић и најавио и у наредном периоду подршку Српској православној цркви од стране руководства ове општине.
 
Он је додао да је у Мјесној заједници Угљевичка Обријеж у протеклом периоду локална власт  урадила много када је ријеч о побољшању квалитета живота њених становника.
 
„Радили смо инфраструктурне пројекте, и планирамо да у току ове године  радимо пројекте у циљу останка становника на овим просторима“, рекао је Перић.