УГЉЕВИК: КУЛТУРНИ ЦЕНТАР ПРОСЛАВИО КРСНУ СЛАВУ И 12 ГОДИНА РАДА И ПОСТОЈАЊА :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИК: КУЛТУРНИ ЦЕНТАР ПРОСЛАВИО КРСНУ СЛАВУ И 12 ГОДИНА РАДА И ПОСТОЈАЊА


Ломљењем славског колача Центар за културу „Филип Вишњић“ из Угљевика обиљежио је крсну славу Свети Ћирило и Методије.

Директор Предраг Вујевић рекао је да је обавеза културног центра да у свом раду обухвати све сегменте културног живота.

Вујевић је најавио да овогодишња културна сезона почиње под слоганом „Култура је начин живота“.

„Све оно што људска цивилизација тражи од савременог човјека, начин понашања, размишљања, све то обухвата култура и због тога је овакав слоган“, појаснио је Вујевић новинарима.

Он је додао да ће се ове године организовати Ликовна колонија по шести пут коју овај културни центар организује заједно са Мисијским одбором  Епархије зворничко-тузланске под благословом Његовог преосвештенства епископа зворничко-тузланског Фотија.

„У оквиру Центра за културу ради Дјечије аматерско позориште које је добило и сениорску секцију, а одржан је и Међународни фестивал монодраме и кратке форме који је био ревијалног карактера а наша намјера је да у наредном периоду буде такмичарски“, рекао је Вујевић.

Он је нагласио да је Центар за културу иницијатор плана израде реплике родне куће Филипа Вишњића у родном мјесту овог српског великана Горњој Трнови.

„Носилац активности овог пројекта је општина Угљевик, и очекујемо да ће се овај пројекат успјешно завршити у наредном периоду, а наша је жеља да се увеже са другим локацијама као што је Новакова пећина и стећци и да обогатимо понуду у развоју културно-историјског туризма“, најавио је Вујевић.

Начелник општине Угљевик Василије Перић, који је кум данашње славе, истакао је да је Центар за културу носилац развоја културе ове општине.

Перић је свим културним радницима честитао славу изразивши задовољство јер се угљевички културни центар, поред организовања културних садржаја, бави и издаваштвом, позориштем те да у њему постоји и школа глуме, школа сликања.

„Оснивањем Центра за културу подигли смо ниво културних дешавања у нашој општини, а управо се  из буџета општине Угљевик финансира овај културни центар. Мјерећи по самим културним догађајима, али и културним нивоом наше општине, остварен је велики напредак када смо прије дванаест година основали овај културни центар“, додао је Перић.

Општина Угљевик