ПЕРИЋ: ЗАХВАЛНОСТ ГРАЂАНИМА ЗА ПОШТОВАЊЕ МЈЕРА :: Semberija INFO ::

 

ПЕРИЋ: ЗАХВАЛНОСТ ГРАЂАНИМА ЗА ПОШТОВАЊЕ МЈЕРА


Начелник општине Угљевик Василије Перић захвалио је суграђанима за поштовање мјера у борби против вируса корона и најавио помоћ локалне заједнице за 66 предузетничких радњи и 12 предузећа који су током ванредног стања зауставили пословну активност.
 
"Здравствени радници, ватрогасци, припадници цивилне заштите, полицијци, испектори и сви грађани дали су огроман допринос у борби против вируса корона", рекао је Перић на данашњој сједници Скупштине општине Угљевик.
 

Перић је рекао да ће се из буџета општине, у складу са могућностима, помоћи угљевичким привредницима који су били оштећени мјерама током епидемије.
 
Одборници Скупштине општине Угљевик прихватили су информацију о предузетим мјерама и активностима на сузбијању епидемије изазване вирусом корона у овој локалној заједници.
 
Предсједник Скупштине општине Угљевик Ђоко Симић изразио је задовољство јер су јавне установе, службе и сви грађани показали спремност у борби против вируса корона.
 
На сједници су усвојени и извјештаји о раду начелника Угљевика и општинске управе за 2019. годину, Скупштине општине и скупштинских комисија, као и извјештај о раду општинских инспектора и комуналне полиције за протеклу годину.
 
Одборници су прихватили план прољећне сјетве на 4.548 хектара земљишта, од чега је под кукурузом 3.991 хектар.