ОПШТИНА УГЉЕВИК ПОКЛОНИЛА ШКОЛИ 16 ТАБЛЕТ РАЧУНАРА :: Semberija INFO ::

 

ОПШТИНА УГЉЕВИК ПОКЛОНИЛА ШКОЛИ 16 ТАБЛЕТ РАЧУНАРА


Начелник општине Угљевик Василије Перић посјетио је данас Средњошколски центар "Михаило Петровић-Алас" за чије је ученике донирао 16 таблет рачунара за праћење наставе на даљину.

Перић се састао са директором Стевом Беновићем и након састанка истакао да овим гестом општина Угљевик даје скромну помоћ оваквом облику наставе и образовања дјеце који је организован ради спречавања ширења вируса корона.



"Изашли смо им у сусрет, а на основу захтјева школе и ученика који нису у могућности да имају рачунаре, а како би пратили наставу на даљину", рекао је Перић новинарима.

Он је нагласио да је здравље људи најважније, као и да се, осим тога, мора водити рачуна о настави и образовању дјеце.

Директор Школе Стево Беновић подсјетио је да је 23. марта почело извођење наставе на даљину, с обзиром да је ванредно стање у Републици Српској.

"Наши ученици су се суочили са проблемом да не могу да прате наставу и на приједлог професора, у сарадњи са начелником Перићем, набавили смо 16 таблет рачунара које ћемо дати учницима који немају могућност те набавке", рекао је Беновић и захвалио руководству општине Угљевик на подршци и разумијевању.

Састанку је присуствовао и члан Надзорног школског одбора Јован Маринковић.

Општина Угљевик