ОПШТИНА И РИТЕ УГЉЕВИК ЗАЈЕДНО У ЗАШТИТИ ГРАЂАНА ОД КОРОНА ВИРУСА :: Semberija INFO ::

 

ОПШТИНА И РИТЕ УГЉЕВИК ЗАЈЕДНО У ЗАШТИТИ ГРАЂАНА ОД КОРОНА ВИРУСА


Начелник општине Угљевик Василије Перић састао се данас са руководством Рудника и термоелектране /РиТЕ/ Угљевик и договорили одређену сарадњу како би се одржала стабилном епидемиолошка ситуација на подручју ове општине.

Перић је након састанка истакао да је руководство РиТЕ Угљевик изразило спремност да помогне рад Дома здравља, Центра за социјални рад и Црвеног крста.

„Помоћ се огледа у донацији одређене заштитне опреме, количинама горива, прехрамбених и хигијенских пакета најугроженијима као и финансијској донацији. Ово је помоћ свим грађанима општине Угљевик“, рекао је Перић новинарима и захвалио на подршци.

Директор РиТЕ Угљевик Чедомир Стојановић рекао је да је овај привредни гигант предузео све мјере да функционише у ванредним околностима у којима се налази Република Српска и комплетан регион.

Стојановић је нагласио да иако РиТЕ Угљевик ради у тешким условима за мјесец март је премешен план производње електричне енергије.

„Смањили смо број радника, а ради само онај број радника да би се одржао процес производње. Укинули смо превоз радника, као и кухињу, забранили смо груписање радника. Вршимо редовно дезинфекцију радних просторија“, рекао је Стојановић о мјерама које су предузете.

Када је ријеч о помоћи општинским службама  Стојановић  је истакао да ће РиТЕ Угљевик донирати материјал и опрему за дезинфекцији, да би се заштитили људи- рукавице, маске и мантиле, као и једну количина горива за Дом здравља како би лакше функционисао.

„Ако буде потребе да се обољели, којих за сада нема, буду смјештени у карантин, РиТЕ Угљевик ће достављати храну“, рекао је Стојановић и оцјенио добром сарадњу са локалном управом.

Директор Дома здравља Угљевик Југослав Цветковић констатовао је да на подручју ове подмајевичке општине нема појаве потврђених случајева корона вируса те да се успјешно спроводе мјере заштите које су прописане.

„Сви смо заједно у борби против корона вируса, и успјећемо у томе“, рекао је Цветковић.

Састанку су присустовавали и народни посланик у Скупштине Републике Српске Милутин Тасовац, предсједник Скупштине општине Угљевик Ђоко Симић, директор Центра за социјални рад, представник Црвеног крста ове општине и шеф Одсјека Ватрогасне јединице.

Општина Угљевик