УГЉЕВИК: НЕМА ЗАРАЖЕНИХ ВИРУСОМ КОРОНА, 202 ЉУДИ ПОД НАДЗОРОМ :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИК: НЕМА ЗАРАЖЕНИХ ВИРУСОМ КОРОНА, 202 ЉУДИ ПОД НАДЗОРОМ


На подручју општине Угљевик нема заражених вирусом корона, а 202 људи, који су под надзором, доброг су општег здравственог стања, изјавио је данас начелник општине Василије Перић након сједнице општинског Штаба за ванредне ситуације.

Перић је новинарима рекао да се у Угљевику све мјере и прописане одлуке спроводе и поштују.



"Дезинфиковали смо јавне површине и објекте, инспекцијски органи уредно врше контролу лица која су под надзором и налазе се у кућној изолацији", рекао је Перић и апеловао на све суграђане, посебно старија лица, да се придржавају превентивних мјера и поштују савјете љекара у борби против вируса корона.

Он је истакао да ће Центар за социјални рад наставити подјелу пакета хране најугроженијим лицима на подручју ове општине.

"На Штабу за ванредне ситуације данас је одлучено да из буџета буду издвојена новчана средства за набавку пакета хране који ће преко Удружења пензионера са подручја наше општине бити дистрибуирани најугроженијим пензионерима", рекао је Перић.

Перић је нагласио да се у Угљевику поштују забране кретања лицима старијим од 65 година, као и забране кретања од 20.00 до 5.00 часова за све грађане.

Општина Угљевик