УГЉЕВИК: ОСМОМАРТОВСКИ ПРИЈЕМ ЗА МАЈКЕ ПОГИНУЛИХ БОРАЦА :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИК: ОСМОМАРТОВСКИ ПРИЈЕМ ЗА МАЈКЕ ПОГИНУЛИХ БОРАЦА


Начелник општине Угљевик Василије Перић примио је 53 мајке погинулих бораца Војске Републике Српске из ове локалне заједнице, којима је уручено по 50 КМ које су обезбиједили локална управа и Општинска борачка организација.

Перић је након пријема истакао да је важно исказати поштовање и уважавање према свим женама, али прије свега према мајкама које су, сигурно, претрпјеле највећи губитак у одбрамбено-отаџбинском рату.

“Од тога колико уважавамо породице погинулих бораца, а посебно мајке бораца погинулих за слободу српског народа, зависи и каква смо заједница и друштво. Управо због тога данас смо додијелили скроман материјални издатак и указали поштовање нашим херионама”, поручио је Перић.

Предсједник Борачке организације Угљевик Јован Маринковић подсјетио је да се сваке године, поводом Међународног дана жена – 8. марта, додјељује новчани износ мајкама погинулих бораца.

“Наша намјера је да им покажемо да нису заборављене. Ово је симболична помоћ и знак да никада нећемо заборавити њихове најмилије који су животе дали за Републику Српску”, рекао је Маринковић.

Радојка Мекић, мајка три погинула борца Војске Републике Срспке, и Нада Јанковић, мајка два погинула борца Војске Републике Српске, сагласне су да их општина Угљевик и Општинска борачка никада нису заборавиле.

“Много нам значи што нас нису заборавили и што нас се увијек сјете”, рекла је Јанковићева и захвалила за подршку.

​(НТВАРЕНА)