КОМПРЕД УГЉЕВИК ПОЗИТИВНО ПОСЛОВАЊЕ И СТАЛНА УЛАГАЊА :: Semberija INFO ::

 

КОМПРЕД УГЉЕВИК ПОЗИТИВНО ПОСЛОВАЊЕ И СТАЛНА УЛАГАЊА


Комунално предузеће "Компред" из Угљевика, које се бави дистрибуцијом воде за пиће и сакупљањем и одвозом чврстог опада, лани је остварило позитиван финансијски и ревизорски извјештај, те набавило два возила за водоинсталатере за брзе интервенције на терену и другу опрему, рекао је директор предузећа Милан Лазић.

"Компред", који је добитник Повеља општине Угљевик и бројних признања, остварио је суфицит за 2017. годину у износу 21.590 КМ, за 2018. годину 2.280 КМ, а за девет мјесеци прошле године 3.150 КМ.

"Преузели смо водовод у Доњој Трнови и уложили знатна материјална средства, такође је у Тутњевцу урађен још један водоводни крак којим је побољшано водоснабдијавање у овој мјесној заједници", подсјетио је Лазић.


Он је додао да "Компред", основан 1974. године, има 4.200 корисника домаћинстава у општини Угљевик и покрива 80 одсто њене територије, те има 48 радника.

Према његовим ријечима, одвоз чврстог отпада је квалитетан и у предвиђеном року, као и водоснабдијевање становника ове подмајевичке општине.

"Имамо одличан однос са општином Угљевик, Рудником и термоелектраном Угљевик, свим привредним субјектима са подручја општине и свим корисницима наших услуга", нагласио је Лазић.

Он је истакао да је циљ предузећа да све буде чисто и уредно, те да се са подручја општине прикупља и одвози чврсти отпад на еко-депонију у Бијељину.

"`Компред` је учествовао у свим хуманитарним акцијама и урадио бесплатне прикључке за воду свим становницима који су били у стању стамбене потребе, а градили су куће уз подршку општине Угљевик", додао је Лазић, истакавши да је намјера предузећа да, као друштвено-одговорно предузеће, то настави у наредном периоду.