Перић: За мјере популационе политике 400.000 КМ из општинског буџета :: Semberija INFO ::

 

Перић: За мјере популационе политике 400.000 КМ из општинског буџета


Начелник општине Угљевик Василије Перић изјавио је Срни да ће за мјере популационе политике бити издвојено 400.000 марака из општинског буџета наредне године.

Перић је навео да су те мјере усмјерене на помоћ породици и рађању, вишечланим породицама, као и за субвенционисање камате за куповину прве некретнине младим брачним паровима.

“Општина Угљевик је међу првима у Републици Српској увела накнаду од 400 марака за свако новорођено дијете и од 2017. године, када је ова мјере уведена, у Угљевику је рођено 267 беба”, рекао је Перић.

Начелник општине Угљевик истакао је да постоји намјера да се ова накнада повећа за новорођенчад чији су родитељи незапослени и који су из вишечланих породица.

“Разматрамо и могућност да се цијена боравка у вртићу смањи испод 100 КМ, сада је 130 КМ, а да за треће и четврто дијете у породици боравак у вртићу буде бесплатан”, рекао је Перић.

Он је додао да је општина Угљевик ријешила стамбено питање свих вишечланих породица и најавио да ће се с том праксом наставити.

“Посебна пажња посвећује се најмлађим становницима и различитим видовима подршке школи спорта за најмлађе узрасте, обуци у пливању, бројним едукацијама и наградама за најуспјешније основце и средњошколце”, навео је Перић.

Начелник општине Угљевик изразио је задовољство што се од 2017. године у Угљевику биљежи раст броја запослених који је повећан за 151 и достигао је 3.858 радника.

Извор: СРНА/НТВ Арена