ПОМОЋ ЗА СТАМБЕНО ЗБРИЊАВАЊЕ ДУШАНА СТЕВАНОВИЋА ИЗ ТУТЊЕВЦА :: Semberija INFO ::

 

ПОМОЋ ЗА СТАМБЕНО ЗБРИЊАВАЊЕ ДУШАНА СТЕВАНОВИЋА ИЗ ТУТЊЕВЦА


Начелник Угљевика Василије Перић посјетио је данас социјално угроженог Душана Стевановића који живи у урушеној кући у селу Тутњевац и најавио помоћ општине за његово стамбено збрињавање прије зиме.

"Једино брзо рјешење је да буде купљена стамбена барака коју треба опремити намјештајем, креветом, шпоретом, кућанским уређајима, и општина Угљевик ће то финансирати, уз помоћ људи добре воље", рекао је Перић новинарима.



Он се увјерио да је кућа коју вријеме нагриза дуже од вијека потпуно неусловна за живот, са одавно урушеним кровом и оронулим зидовима.

Перић каже да је акција за помоћ Стевановићу покренута на приједлог мјештана, те да је општински грађевински инжењер процијенио да садашња кућа није условна и да се не може поправити.

Душан Стевановић има 65 година и незапослен је, а новинарима је рекао да је на измаку снаге и напуштен од свих, те захвалио начелнику Перићу и комшијама који су покренули акцију за помоћ.

У акцију се се укључиле и комшије, на иницијативу мјештанина Далибора Јовановића, како би Стевановић зиму коначно дочекао у бољим условима.

Сви људи добре воље могу да се укључе у ову хуману акцију.

Општина Угљевик