Хуманиста из Богутовог Села на пријему код начелника Угљевика Перића :: Semberija INFO ::

 

Хуманиста из Богутовог Села на пријему код начелника Угљевика Перића


“Имао сам жарку жељу да донирам бубрег Зорици” - Хуманиста из Богутовог Села на пријему код начелника Угљевика Перића.

Начелник општине Угљевик Василије Перић уприличио је данас пријем за четрдесетседмогодишњег Цвјетка Ћирића из Богутова Села код Угљевика који је даровао бубрег својој вршњакињи Зорици Докић из Милина Села код Лопара која се годинама борила за своје здравље.

Ћирић је изразио задовољство јер је трансплатација успјешно извршена и рекао да се Докићева опоравља у Турској.

-То је било јаче од мене, имао сам жарку жељу да Зорици донирам бубрег како би имала иоле нормално здравље које јој је било нарушено. Захвалан сам Богу јер је све прошло добро, а Зорица је на овај начин добила брата а ја сестру-каже Ћиро како га мјештани Богутовог Села од миља зову.



Начелник Угљевика Василије Перић захвалио је у име руководства општине Цвјетку Ћирићу на исказаној хуманости и племенитости.

-Наш суграђанин Ћиро, овим несвакидашњим чином, показао је шта значи хуманост, посебно у ово предпразнично вријеме када су сви заједно дочекују најрадоснији хришћански празник-Божић са својим породицама-рекао је Перић.

Он је најавио подршку општине Угљевик изградњи стамбеног објекта овом хуманом човјеку.

-Ћиро је у стању стамбене потребе и учинићемо све да му се на тај начин одужимо како би имао што боље услове за живот-навео је Перић.

Зорица Докић се пет година борила са хроничном упалом бубрега. Одлучила се за трансплантацију упркос компликованој процедури проналаска одговарајућег донора, а њој у сусрет  добровољно се  јавио њен спас Цвјетко Ћирић и тиме показао шта значи бити хуман.

Пријему су присуствовали предсједник Скупштине општине Угљевик Зоран Лазић и одборник у Скупштини општине Угљевик Раде Спасојевић, који је мјештанин Богутовог Села.


За Семберија инфо - Младен Василић