ЊЕГОВАЊЕ ТРАДИЦИЈЕ ОТАЏБИНСКОГ РАТА: БОРЦИ ВРС ИЗ ГОРЊЕГ ЗАБРЂА УЗ ДРУЖЕЊЕ ЕВОЦИРАЛИ УСПОМЕНЕ :: Semberija INFO ::

 

ЊЕГОВАЊЕ ТРАДИЦИЈЕ ОТАЏБИНСКОГ РАТА: БОРЦИ ВРС ИЗ ГОРЊЕГ ЗАБРЂА УЗ ДРУЖЕЊЕ ЕВОЦИРАЛИ УСПОМЕНЕ


Демобилисани борци Војске Републике Српске из Горњег Забрђа код Угљевика вечерас су уз дружење евоцирали успомене из Отаџбинског рата и дана када су бранили српски народ и родни крај.

Предсједник Борачке организације Угљевика Јован Маринковић истакао је да је циљ обиљежавање важних догађаја из Отаџбинског рата али и окупљање демобилисаних бораца и међусобно дружење.

-Они који доносе законе нису се одужили борцима, али то не умањује нашу љубав према Републици Српској-закључио је Маринковић.

Члан предсједништва општинске Борачке организације Бранислав Тодоровић из Горњег Забрђа рекао је да су овакви сусрети значајни јер окупљају борце који евоцирају успомене на једно тешко вријеме у којој је српски народ остварио Републику Српску.

-На овај начин се показује захвалност онима који су бранили наш род, али и порука да нису заборављени-навео је Тодоровић.

Друга чета Прве мајевичке бригаде Војске Републике Српске, чији су борци били мјештани Горњег Забрђа у овој години обиљежава три деценије од постојања.

Општина Угљевик заједно са Борачком организацијом ове подмајевичке општине подржала је овај скуп а борце је поздравио шеф кабинета начелника Милорад Јовичић.

-Локална самоуправа посебну пажњу и бригу води о породицама погинулих бораца, ратним војним инвалидима али и свим демобилисаним борцима и по томе смо препознатљиви у Српској-напоменуо је Јовичић.