“Подршка пронаталитетној политици”: За 165 угљевичких вишечланих породица уручене Поносне картице :: Semberija INFO ::

 

“Подршка пронаталитетној политици”: За 165 угљевичких вишечланих породица уручене Поносне картице


За 165 угљевичких породица са троје и више дјеце данас су уручене Поносне картице које су именоване на мајку и доносе попусте у бројним правним субјектима широм Републике Српске.

Шеф кабинета начелника Угљевика Милорад Јовичић истакао је да је ова подмајевичка општина препознатљива у региону између осталог и по подршци породици.

- Наш основни циљ је да подржимо пронаталитетну политику - нагласио је Јовичић.

Он је подсјетио да је општина Угљевик, међу првима, увела накнаду за новорођенчад.

- Накнаде износе од 400 до 700 КМ зависно од категорије. Подршка породици се огледа и у сниженој цијени боравка дјеце у вртићу, тако цјелодневни боравак на мјесечном нивоу је 95 КМ по дјетету, али и бесплатним Школама спорта, пливања и других спортова - рекао је Јовичић.

Предсједник Фондације “За породицу” Драган Дакић из Бања Луке,  носилац пројекта Поносна картица који се реализује у 30 локалних заједница у Српској рекао је да је концепт осмишљен да се пружа трајан вид подршке породицама са троје и више дјеце.

- Одобрава се попуст приликом куповине роба и услуга у којем су једни од главних партнера локалне заједнице преко које ступамо у непосредан контакт са корисницима, породицама са троје и више дјеце од којих је најмање једно дијете малољетно. Најважнија ставка у овом пројекту су привредници који одобравају попусте, а њих је завидан број у овом пројекту - појаснио је Дакић.

Употребна вриједност картица, истиче Дакић, код партнера који послују на републичком нивоу је веома велика.

- Предност пројекта јесте да са једном истом картицом се остварују попусти у свим градовима и код свих партнера који учествују у пројекту а од почетка наредне године, Поносна картица ће се моћи користити и у Србији - додао је Дакић.


За Семберија инфо - Младен Василић