ХРАМ У ГОРЊОЈ ТРНОВИ ПРОСЛАВИО СЛАВУ ОГЊЕНУ МАРИЈУ :: Semberija INFO ::

 

ХРАМ У ГОРЊОЈ ТРНОВИ ПРОСЛАВИО СЛАВУ ОГЊЕНУ МАРИЈУ


У Горњој Трнови код Угљевика храм Свете великомученице Марине обиљежио је данас крсну славу Огњену Марију.

Свету литургију служио је протојереј-ставрофор Душко Танацковић који је у проповједи поручио да је Света великомученица Марина заштитница мајки и њихов велики чувар.

Након литургије, литија са вјерницима пошла је у опход око храма а слава је прослављења традиционалним резањем славког колача.

У току опхода око храма служен је помен за седам погинулих бораца Војске Републике Српске из Горње Трнове.

Молитвеном скупу заједно са бројним вјерницима присуствовао је начелник општине Угљевик Василије Перић који је свештенству и свим парохијанима честитао данашњу славу.

Перић је пожелио да буде што више становника у овим како наглашава предивним предјелима.

„Горња Трнова, родно мјесто српског великана Филипа Вишњића, има изузетне потенцијале за развој туризма“, оцијенио је Перић.

Он је подсјетио да је у протеклом периоду општина Угљевик градила инфраструктуру и све оно што су тражили мјештани Горње Трнове како би се омогућио добар живот и останак становника на овим просторима.

„Радили смо путну инфраструктуру, јавну расвјету, водоснабдијевање, Дом културе и споменик Филипу Вишњићу“, напоменуо је Перић и најавио даљу подршку овом рубном дијелу општине Угљевик.

Заједно са Перићем храмовној слави присуствовао је потпредсједник Скупштине општине Угљевик Драган Ђокић који је мјештанин Горње Трнове.