ЈУ ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРУ ,,ФИЛИП ВИШЊИЋ“ УГЉЕВИК: Умјетничка колонија у Угљевику :: Semberija INFO ::

 

ЈУ ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРУ ,,ФИЛИП ВИШЊИЋ“ УГЉЕВИК: Умјетничка колонија у Угљевику


У Центру за културу ,,Филип Вишњић“ Угљевик од 21. до 28. јула одржава се Умјетничка колонија „Угљевик 2022“, на којој учествују истакнути академски ликовни умјетници из Републике Српске, Србије и Македоније.
 
Организатор Умјетничке колоније је Центар за културу ,,Филип Вишњић“ Угљевик, суорганизатор је Мисијски одбор Eпархије зворничко-тузланске, док је генерални покровитељ колоније Општина Угљевик
 
Циљ умјетничке колоније јесте окупљање умјетника различитих генерација и стилских опредјељења који ће кроз овај вид дружења обиљежити културно љето у Угљевику. У оквиру Колоније биће организоване радионице за дјецу ,,Школа сликања“ и „Школа вајарства“, прилагођене за узраст од пет до петнаест година. Радионице ће водити учесници Колоније.
 
Умјетничка колонија ,,Угљевик 2022“ биће затворена сутра, у четвртак, 28. јула, те ће том приликом бити отворена изложба слика насталих унутар колоније.
 
"Овај културни догађај не само да  је значајан  за Угљевик, него и за цијели регион'', потврђено је из Центра за културу „Филип Вишњић“ Угљевик.