"ДЈЕЛИМА ЗАСЛУЖИО УЗДАРЈЕ" ПРЕДРАГ ВУЈЕВИЋ ДОБИТНИК ПРИЗНАЊА КАПЕТАН МИША АНАСТАСИЈЕВИЋ :: Semberija INFO ::

 

"ДЈЕЛИМА ЗАСЛУЖИО УЗДАРЈЕ" ПРЕДРАГ ВУЈЕВИЋ ДОБИТНИК ПРИЗНАЊА КАПЕТАН МИША АНАСТАСИЈЕВИЋ


Foto
Предрагу Вујевићу дипломираном теологу из Угљевика, вечерас је на свечаности у Народној библиотеци " Филип Вишњић" у  Бијељини уручено признање Капетан Миша Анастасијевић.

Ову престижну награду посвећену највећем српском задужбинару, Вујевић је, како се истиче у образложењу признања, „ најзаслужнији што је Центар за културу „Филип Вишњић“ из Угљевика, чији је директор био од оснивања, стасао у установу културе, која је, по садржајима, раме уз раме са онима из већих градова, али и успјешнија, по оцјени и публике и стручњака за културне садржаје.

На најбољи начин афирмисао је име и дјело Филипа Вишњића, „српског Хомера“, али је, као Филип са Вуком Караџићем остварио сарадњу са Центром за Културу „Вук Караџић“ из Лознице, који се стара о знаменитом мјесту Тршић, родном селу Вуковом, и чувеним Вуковим сабором.

 -Остварио је плодну сарадњу, у свим областима, са сродним установама у крају, у Републици Српској и  Србији, региону и иностранству. Ова установа је, под Вујевићевим вођством,  врстан чувар националног, културног и духовног насљеђа подмајевичког краја и српске културне и духовне баштине у цјелини. Лично је заслужан, не само за богате културне садржаје, од изложби, књижевних и драмских вечери, већ и ликовних колонија, разних радионица, Школе глуме за младе и драгоцјених курсева за стране језике -оцијенио је жири.

Признање Капетан Миша Анастасијевић додјељује се у оквиру пројекта “Пут ка врху” за остварене резултате у изградњи и јачању просперитета Републике Српске под покровитељством привредних комора Србије и Републике Српске, у сарадњи са Универзитетима Нови Сад, Београд, Бањалука и Источно Сарајево, а пројекат реализује Медиа Инвент из Новог Сада.