Награђени најбољи средњошколци Угљевика: “На овај начин желимо да их стимулишемо” :: Semberija INFO ::

 

Награђени најбољи средњошколци Угљевика: “На овај начин желимо да их стимулишемо”


Начелник општине Угљевик Василије Перић заједно са сарадницима уручио је награде на данашњем традиционалном пријему за матуранте из Средњошколског центра „Михаило Петровић Алас“ који су у протеклој школској години постигли најбоље резултате.

Перић је честитао ученицима и наставницима успјешан завршетак школске године те истакао да је обавеза свих да истичу најбоље.



- На овај начин желимо да стимулишемо да и у будућем периоду постижу добре резултате. Од тога, како и на који начин образујемо и васпитавамо нашу дјецу, зависи будућност садашњих али и будућих генерација - рекао је Перић.

Он је матурантима који настављају даље школовање пожелио добре резултате, а свима њима да буду прије свега добри људи.

Ђаку генерације у Средњошколском центру “Михаило Петровић Алас” Марици Поповић, начелник Перић је  уручио 300 КМ.

Поповићева, која је матурант смјера гимназија, каже да ће школске дане памтити по лијепим успоменама и дружењу.

- Школовање ћу наставити на Факултету техничких наука у Новом Саду а по завршетку студија планирам да се вратим у родни крај - рекла је Поповићева.

За 2 матураната који су школовање завршили са одличним успјехом и просјеком оцјена 5,00 и два матуранта који су имали запажене резултате на школским такмичењима замјеница начелника Вања Зекић, предсједник Скупштине општине Угљевик Ђоко Симић и потпредсједник Скупштине ове општине Драган Ђокић  додијелили су по 100 КМ.

Директор средњошколског центра Весна Лакић захвалила је руководству општине Угљевик на подршци коју пружају овој школи  те напоменула да је ове школске године школу завршило 120 матураната.

- У протеклој години обиљежили смо 40 година постојања и рада школе, гдје је у монографији написано да је до сада кроз школу прошло око 15.000 ученика - додала је Лакићева.

Она је пожелила матурантима здравље, срећу и радост у будућем школовању.


За Семберија инфо - Младен Василић