Угљевик био домаћин Међународног турнира уличног баскета 3×3 :: Semberija INFO ::

 

Угљевик био домаћин Међународног турнира уличног баскета 3×3


Екипа "3x3 Јеликс Пељаве" побједник је међународног турнира у уличном баскету три на три, који је одржан на градском тргу јуче у Угљевику.

Турнир који је окупио 17 екипа из БиХ, Црне Горе, Србије и Хрватске на ранг листи је Међународне кошаркашке федерације (ФИБА) а одржан је под окриљем Кошаркашког савеза Републике Српске.

Организатор турнира Игор Стевановић оцијенио је квалитетним ово такмичење и рекао да је синоћни турнир, први одржан у оквиру првенства које ће трајати цијело љето широм Српске.

- Сви смо презадовољни а побједничка екипа се пласирала на завршни турнир три на три Републике Српске - додао је Стевановић и захвалио свим учесницима на фер-плеј борби као и свима који су подржали турнир.

Општина Угљевик била је покровитељ турнира.



Замјеница начелника општине Угљевик Вања Зекић уручила је прву награду побједничкој екипи 1.500 КМ, предсједник Скупштине општине Угљевик Ђоко Симић пехар а представник Рудника и термоелектране "Угљевик" Драгиша Видаковић другопласираној екипи “Ланџ бар Фарго” 500 КМ.

Зекићева је истакла да је Угљевик организацијом овог турнира послао лијепу слику.

- Наш циљ је да све спортисте мотивишемо како у моралном тако и материјалном смислу-рекла је Зекићева.

Она је изразила увјерење да ће турнир у будућности имати традиционални карактер и честитала организатору на сјајној идеји и одличној организацији.


За Семберија инфо - Младен Василић