УЧЕНИЦИ И НАСТАВНИЦИ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ “АЛЕКСА ШАНТИЋ” ИЗ УГЉЕВИКА ОБИЉЕЖИЛИ СУ ДАНАС ДАН УЧЕНИЧКОГ СТВАРАЛАШТВА :: Semberija INFO ::

 

УЧЕНИЦИ И НАСТАВНИЦИ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ “АЛЕКСА ШАНТИЋ” ИЗ УГЉЕВИКА ОБИЉЕЖИЛИ СУ ДАНАС ДАН УЧЕНИЧКОГ СТВАРАЛАШТВА


Foto
Лена Миловановић, Александра Стевановић, Ана Јовановић, Дејан Тодоровић, Дуња Ђурић и Дивна Томић  ученици деветог разреда, награђени су Вуковом дипломом за одличан успјех из свих наставних предмета и примјерно владање у току основног образовања.

Ђаком генерације проглашен је Дејан Тодоровић.

Директор Основне школе “Алекса Шантић” Владимир Ђокић пожелио је матуратнима срећан упис у средње школе и наставак даљег школовања.

-Ова генерација је била одлична. Наставили смо низ успјешних резултата на општинским, регионалним и републичким такмичењима. Три ученика су освојила прва три мјеста на републичким такмичењима и тако на најбољи начин презентовали своју школу и општину Угљевик-рекао је Ђокић и додао да је ова генерација бројала 98 матураната.

Начелник општине Угљевик Василије Перић, замјеница начелника Вања Зекић, предсједник Скупштине општине Угљевик Ђоко Симић и представници Рудника и термоелектране Угљевик уручили су новчане поклоне, лаптоп рачунаре и поклоне најбољим ученицима.



Начелник Перић наградио је Ђака генерације Дејана Тодоровића и честитао ученицима и наставницима успјешан завршетак школске године.

-Образовање и васпитање је веома важно за нашу дјецу, садашње и будуће генерације, зато посвећујемо посебну пажњу њиховом школовању. Најбољи ученици су уложили посебан труд и енергију. Наша улога је да истичемо најбоље и то ћемо чинити и у наредном периоду-истакао је Перић.

Он је додао да је у току ове године општина Угљевик издвојила знатна материјална средства како би се побољшао квалитет наставе.

-У овој школи замјенили смо столарију и уложили преко 60.000 КМ, да би ученици имали што боље услове наставе-подсјетио је Перић и најавио даљу подршку школству из локалног буџета.

Општина Угљевик је ову намјену, новчане поклоне најбољим ученицима и наставницима издвојила 3.500 КМ.