ПОЧЕО “4. РУДАР КУП УГЉЕВИК 2019” :: Semberija INFO ::

 

ПОЧЕО “4. РУДАР КУП УГЉЕВИК 2019”


На стадиону Фудбалског клуба “Рудар 1925” у Угљевику  данас је отворен  Међународни фудбалски турнир “4. Рудар куп Угљевик 2019”.

Организатор купа је Школа фудбала “Рудар” Угљевик, а генерални покровитељ Општина Угљевик. Учешће на овом такмичењу узело је око 650 играча из 65 екипа које долазе из Републике Србије, Републике Хрватске, Федерације Босне и Херцеговине и Републике Српске.  Право учешћа на турниру имају млади играчи фудбала рођени од 2006-2011.године који су распоређени у шест категорија. За прве четири екипе из сваке категорије организатори су обезбједили пехаре и медаље.

Турнир је свечано отворио начелник Општине Угљевик Василије Перић који је учесницима пожелио добродошлицу и истакао да је ова манифестција још један показатељ да Угљевик са разлогом носи епитет -град спорта-.

“Ово данас није само спортска манифестација него догађај који својим бројношћу показује да је опстанак младих на овим просторима могућ, што ме веома радује. Желим вам свима пуно спортске среће, да се лијепо и пријатно осјећате код нас и да из Угљевика понесете лијепе успомене”, рекао је Начелник у свом обраћању окупљеним играчима.

Начелник се посебно захвалио школи фудбала “Рудар” што кроз организовање и учешће на оваквими сличним манифестацијама  представља најљепше лице општине Угљевик.

Угљевик инфо