ЂОКИЋ СА РУКОВОДСТВОМ РиТЕ „УГЉЕВИК“ :: Semberija INFO ::

 

ЂОКИЋ СА РУКОВОДСТВОМ РиТЕ „УГЉЕВИК“


Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић разговарао је са руководством о пословању РиТЕ „Угљевик“ и истакао да ће Република Српска јачати свој енергетски сектор.

-Желимо да у наредном периоду повећамо обим инвестиција у сектор енергетике у Републици Српској, а план је да градимо нове вјетроелектране, соларне електране, хидроелектране. Важан носилац тих послова и инвестиционе активности треба да буде „Електропривреда Републике Српске“ и желимо да њој дамо највећу подршку за остварење нових инвестиција“, изјавио је Ђокић. Он је рекао да је са члановима Управе РиТЕ разговарао о реализацији планова и изразио увјерење да ово предузеће има респектабилних кадрова који ће бити у стању да се суоче са проблемима и да изнесу терет велике реформе.

-Електропривреда Републике Српске је у озбиљном процесу реструктурисања који се наставља у произодним предузећима који ће бити посебно видљив у току наредне године и за то се морамо убрзано припремити и успјешно га завршити“, рекао је Ђокић. Директор РиТЕ Чедомир Стојановић, рекао је да су у досадашњем дијелу године остварили планске резултате производње електричне енергије од 1.075.000 мегават часова и производњу угља од преко 1.350.000 кубика и нагласио да су упознали министра Ђокића о проблемима у функционисању и новим инвестицијама које су у плану.
 

-То је изградња фабрике гипса са кинеском компанијом  „БМБ“, за шта имамо сагласност Владе Републике Српске за потписивање уговора и очекујемо да послије 1. децембра потпишемо уговор и кренемо у реализацију пројекта вриједног 55 милиона евра који ће омогућити запошљавање 90 радника“, рекао је Стојановић и додао да овом производном предузећу слиједи и реструктуирање.

-Управа РиТЕ  је спремна за то и очекујемо да реструктуирање прође у наредних годину до двије, чиме ће на неки начин појефтинити производња електричне енергије и ми ћемо томе дати пун допринос“, изјавио је Стојановић.