ДАН БОРАЦА ВОЈСКЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У УГЉЕВИКУ :: Semberija INFO ::

 

ДАН БОРАЦА ВОЈСКЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У УГЉЕВИКУ


Борци су створили Српску

Предсједништво Борачке организације општине Угљевик  полагањем цвијећа на Централно спомен-обиљежје, на коме су усклесана имена 301 погинулог борца ове општине, обиљежиће  Дан бораца Републике Српске, најавио је предсједник општинске Борачке Јован Маринковић.

Маринковић је честитао свим борцима Војске Републике Српске и  истакао  да су борци најзаслужнији за одбрану Републике Српске. Борци су  створили и сачували Српску“, поручио је Маринковић.

У сврху побољшања животног стандарда борачке популације одржаће се састанак са начелником општине Угљевик и директором Рудника и термоелектране Угљевик.

„Борачка организација има фирму „Борс препород“ која ради у оквиру РИТЕ  Угљевик и која запошљава инвалидна лица, и има 50 радника запослених, а наш циљ је да проширимо број запослених из ове категорије друштва. А управо су незапослени демобилисаниборци прве и друге категорије јеан од најугроженијих категорија друштва и поред редовних активности побратићемо посебну пажњу тој категорији“, навео је Маринковић.

Он је најавио да ће у сусрет 8 марта Борачка организација Угљевика уприличити пријем за мајке погинулих бораца са подручја ове општине и додјелити им адекватне новчане поклоне.

Он је додао да Борачка организација у овој години планира да изгради Спомен-собу погинулих бораца Угљевика .
"Обиљежаваћемо важне датуме одбрамбено-отаџбинског рата и наставићемо да помажемо борачку популацију путем разних видова материјалне помоћи", рекао је Маринковић.

Са подручја општине Угљевик у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату погинуо је 301 борац, а 648 их је рањено.