НOВИ БРOJ ЧAСOПИСA БOКATИН ДИJAК :: Semberija INFO ::

 

НOВИ БРOJ ЧAСOПИСA БOКATИН ДИJAК


Упркос тешком времену, које је изазвала епидемија корна вируса, у Лопарама је изашао шеснаести број часописа „Бокатин Диајк“. Нови број часописа омогућила је, финансијскпом подршком, општина Лопаре, а и у овом издању није изостао богат садржај из прозе, превода, поезије, критике, разговора, духовности и записа.

Уредништво часописа чине Слободан Јовић, главни и одговорни увредник и Марко Томић који су највећи „кривци“ што „Бокатин Дијак“ излази већ девету годину без посустајања. Овај број илустрован је радовима Предрага Драговића.

Првo књижeвнo глaсилo у културнoj истoриjи oпштинe Лoпaрe, које јединствено за ширу регију, Републику Српску, Србију и све просторе гдје се говори српски језик, је велика част, али и обавеза за очување и подршку овом дјелу.

Часопис за језик, књижевност и духовност „Бокатин Дијак“ излази два пута годишње, а издавачи су Центар за културу и информисање Лопаре и Удружење за очување баштине „Дијак“ Прибој. Више информација и могућност приступа претходним бројевима у електронској форми пружа сајт часописа:  www.dijak.org