ЗАЈЕДНИШТВОМ ЗА ДОБРОБИТ ГРАЂАНА МАЈЕВИЧКОГ КРАЈА :: Semberija INFO ::

 

ЗАЈЕДНИШТВОМ ЗА ДОБРОБИТ ГРАЂАНА МАЈЕВИЧКОГ КРАЈА


У сјевероисточном дијелу Републике Српске, налази се општина Лопаре, која има 29 насељених мјеста, распоређених у 25 мјесних заједница смјештена на планини Мајевици, по посљедњем попису има 16.568 становника.

Осим прелијепих планинских пејзажа, богате историје и културе, у посљедње вријеме покренутих бројних пројеката из области привреде, ову малу локалну заједницу посебно краси и то што су у ужем руководству четири парламентарне странке из Републике Српске управо политичари из Лопара.

Потпредсједници ДНС-а и Социјалистичке партије су лопарчани Ђорђе Поповић и Далибор Стевић који су и актуелни народни посланици у парламенту Републике Српске из ове општине, док је актуелни предсједник локалне скупштине Миленко Ристић регионални предсједник ПДП-а и члан њеног предсједништва.

Радо Савић је на посљедњој сједници Главног одбора СДС-а изабран за замјеника предсједника ове странке, а на позицији начелника општине Лопаре налази се од 2008. године.

-На задовољство свих грађана мајевичког краја, нас четири смо у ужем руководству својих политичких партија. Функционишемо коректно, без задршке када је у питању развој општине Лопаре. Трудимо се да са свих страна помогнемо да се побољша квалитет живота грађана наше општине-рекао је Савић.

Он је изразио задовољство јер се у актуелном сазиву парламента Српске налазе два посланика из Лопара.

-Поповић и Стевић су се доказали колико воле свој крај кроз активности које проводе, баш као и предсједник Скупштине општине Лопаре Ристић. Велико је задовољство радити са њима, бити њихов сарадник и ово треба да буде примјер свима у Српској како се ради за добробит грађана без разлике када је политика у питању-истакао је Савић.

Општина Лопаре